Home » Aviatie militara, featured, headline

Olanda preia conducerea Baltic Air Policing. Patru F-16 in Lituania

3 January 2017 8 Comments

Olanda va prelua joi conducerea misiunii Baltic Air Policing si a trimis deja in Lituania patru avioane F-16. Da, AM-uri, ca sa nu mai carcotiti.

Cele patru F-uri au ajuns deja pe baza aeriana Siauliai, de unde vor incepe misiunile probabil chiar in aceasta saptamana.

Olanda preia conducerea Baltic Air Policing de la Franta, care a avut in Lituania patru avioane Mirage-2000. De ce nu Rafale? Poate pentru c-o fi prea scump de operat? 🙂

De notat este si faptul ca Germania va ramane pentru a doua rotatie consecutiva ca supportive nation in cadrul Baltic Air Policing, Eurofighter-urile nemtesti zburand in continuare de pe baza aeriana Amari.

Pentru olandezi este a treia rotatie in cadrul Baltic Air Policing.

Ca idee, desi suntem destul de stramtorati, n-ar fi exclus ca si F-urile noastre sa ia drumul Lituaniei peste vreo doi ani.

8 Comments »

 • Jap said:

  De ce peste doi ani? În 2-3 ani se pot întîmpla multe. Pîna atunci le lăsăm locul ungurilor,că oricum sînt tovarăși cu ivanii.

 • Turlea Codrut said:

  Pai, parca am participat si noi, prin 2007 cu migurile21 LanceR. Dar poate ar fi cazul din nou; cu patru F16. Si asa nu se poate acoperi intreg spatiul aerian doar cu cele pe care le avem, mai tebuiesc inca suplinite de migurile Lancer. Ar mai trebui(cum spuneau specialistii) inca vreo doua escadrile de F16 pt a faca fata. Si atunci 4 bucati ar putea face air police in tarile baltice. Numai bine prind si ai nostrii experienta in misiuni reale.

  • LanceR said:

   In toamna lui 2007 am fost.

   • Petre said:

    dar curcubitaceii, castravetii ? Cu toate ca au asa zis celebrele MIG-29 ultra-hyper performante de ce nu au facut macar o data un Baltic policy ?

    • LanceR said:

     Pai au putine si nemodernizate, prin urmare necompatibile cu echipamentele NATO. Si noi am fi fost in aceeasi situatie daca nu aveam LanceR-ul.

 • Petre said:

  ”stramtorati” te referi la numarul de avioane, deorece, oricum se zboara in draci si cu Lancer-ul si cu MLU-urile, deci bani de zburat sunt si o asa politica la Marea Baltica nu-ti mananca cine stie ce.

  • LanceR said:

   E vorba de numarul de avioane. Oricum, din cate stiu eu, nimeni nu zboara pe banii lui atunci cand face Politie Aeriana pe la prieteni, deci oricum nu s-ar pune problema banilor.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.