Home » Aviatie sportiva, featured, headline

Parasutist ranit grav dupa un salt in zona Aerodromului Clinceni

21 September 2014 One Comment

parasutistUn bărbat a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitală, duminică, după ce s-a rănit grav în urma unui salt cu paraşuta, în comuna Clinceni din Ilfov, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Paraşutistul are 35 de ani şi o experienţă de peste 1.000 de salturi.

Paraşutistul rănit grav, duminică după-amiază, la aerodromul Clinceni din Ilfov are 35 de ani şi o experienţă de peste 1.000 de salturi, accidentul în urma căruia a ajuns la spital având loc după ce a încercat o “aterizare în mare viteză”, au declarat, pentru MEDIAFAX, colegi ai acestuia.

Potrivit surselor citate, bărbatul s-a accidentat “în timpul unui exerciţiu de perfecţionare, la aterizare în mare viteză, o disciplină a paraşutismului numită swooping”.

Exerciţiul a fost organizat de asociaţia sportivă TNT Brothers, care precizează că are ca prioritate să desfăşoare salturile cu paraşuta “într-un mod sigur, respectând cele mai înalte standarde de siguranţă din domeniu”.

“În acest sens, suntem afiliaţi la US Parachute Association, cea mai cunoscută autoritate din domeniul paraşutismului şi suntem aliniaţi tuturor regulilor de funcţionare din România”, mai spun cei de la TNT Brothers.

Paraşutistul rănit duminică a fost transportat în stare gravă, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Floreasca din Capitală.

“Are un traumatism de coloană vertebrală lombară şi nu îşi poate mişca picioarele. Este conştient şi echilibrat hemodinamic”, a precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

One Comment »

  • Adrian said:

    E un sport riscant – nu parasutismul in general, ci aterizarile rapide; acum vreo cateva luni, tot pe Clinceni, era sa aterizeze unul din parasutisti in hangar, tocmai bagasem avionul inauntru si voiam sa inchidem usile cand l-am vazut venind si copilotul mi-a strigat “lasa usile deschise, ca nu se stie daca opreste pana in ele”.

    Suieratul parasutei pe final e interesant, dar mi se pare un risc inutil. Sper sa se faca bine si sa sara in continuare, dar cu aterizari mai linistite.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.