Home » Aviatie civila, featured, headline

Pilotii avionului care a aterizat fortat erau bauti. Vor avea dosare penale

11 May 2013 One Comment

an-2 strehaiaPoliţiştii mehedinţeni au întocmit dosar penal pilotului şi copilotului avionului utilitar Antonov An-2 care a aterizat forţat, vineri, pe un câmp situat în perimetrul oraşului Strehaia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului (IPJ) Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că măsura a fost luată întrucât în urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că aceştia, angajaţi ai unei firme din Timişoara, au consumat băuturi alcoolice.

“Conform uzanţelor cazul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. La instrumentarea acestuia au participat un procuror al parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, lucrătorii Secţiei de Poliţie Strehaia şi specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi. Membrii echipajului sunt acuzaţi de încălcarea flagrantă a Codului aerian”, a precizat Lohon.

Un avion utilitar An-2 a aterizat fortat

În context, reprezentantul IPJ Mehedinţi a mai arătat că paza avionului va fi asigurată de autorităţile locale până la remedierea defecţiunilor la motor, cauză probabilă a aterizării forţate care a avut loc vineri dimineaţă, şi a avariilor suferite la aripa stângă şi a echipamentelor de aterizare.

Avionul fusese închiriat de Direcţia Silvică Mehedinţi pentru a executa lucrări de combaterea dăunătorilor în fondul silvic amplasat de-a lungul drumului naţional DN 6.

AGERPRES

One Comment »

  • Cristian said:

    Chiar daca aveau ceva alcool la bord, se pare ca s-au descurcat destul de bine…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.