Pilotii avionului care a aterizat fortat erau bauti. Vor avea dosare penale

an-2 strehaiaPoliţiştii mehedinţeni au întocmit dosar penal pilotului şi copilotului avionului utilitar Antonov An-2 care a aterizat forţat, vineri, pe un câmp situat în perimetrul oraşului Strehaia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului (IPJ) Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că măsura a fost luată întrucât în urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că aceştia, angajaţi ai unei firme din Timişoara, au consumat băuturi alcoolice.

“Conform uzanţelor cazul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. La instrumentarea acestuia au participat un procuror al parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, lucrătorii Secţiei de Poliţie Strehaia şi specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi. Membrii echipajului sunt acuzaţi de încălcarea flagrantă a Codului aerian”, a precizat Lohon.

Un avion utilitar An-2 a aterizat fortat

În context, reprezentantul IPJ Mehedinţi a mai arătat că paza avionului va fi asigurată de autorităţile locale până la remedierea defecţiunilor la motor, cauză probabilă a aterizării forţate care a avut loc vineri dimineaţă, şi a avariilor suferite la aripa stângă şi a echipamentelor de aterizare.

Avionul fusese închiriat de Direcţia Silvică Mehedinţi pentru a executa lucrări de combaterea dăunătorilor în fondul silvic amplasat de-a lungul drumului naţional DN 6.

AGERPRES

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Cristian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cristian
Guest
Cristian

Chiar daca aveau ceva alcool la bord, se pare ca s-au descurcat destul de bine…