Home » Aviatie militara, featured, headline

Pilotii filipinezi au ales Gripen. Guvernul a ales altceva

5 July 2013 No Comment

Saab-GripenPilotii militari din Filipine ar fi ales Gripenul ca avion de vanatoare al Fortelor Aeriene. Asta daca ar fi fost intrebati, pentru ca guvernul de la Manila a optat deja pentru altceva.

Agentia de presa filipineza a facut un mic sondaj in randul pilotilor Fortelor Aeriene si, se pare, acestia au raspuns aproape toti ca le-ar face cu ochiul grifonul suedez.

Potrivit Manila Standard Today, filipinezii sunt incantati de armamentul cu care poate fi echipa Gripenul, dar si de costurile reduse de operare.

Guvernul de la Manila a optat deja pentru FA-50 al coreenilor de la Korea Aerospace Industries (KAI).

12 astfel de aparate vor fi achizitionate de Filipine si este greu de crezut ca vor urma si alte avioane in perioada urmatoare. Asta desi suedezii de la Saab isi anunta disponibilitatea de a vinde 🙂

Interesant este inca un lucru pe care il anunta asiaticii. Anume ca Gripenul costa aproximativ 60 de milioane de dolari, cu 20 de milioane mai putin decat avioanele similare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.