Pilotii romani ai avionul Carpatair, urmariti penal in Italia

AEREO FUORI PISTA: SPARITO LOGO ALITALIA SU ATR 72Pilotul si copilotul aeronavei Carpatair care a aterizat fortat pe aeroportul Fiumicino din Roma sunt urmariti penal de procurorii italieni.

Potrivit presei peninsulare, din primele cercetari efectuate de autoritatile italiene rezulta ca aeronava a venit la aterizare cu o viteza mult prea mare iar cand a lovit pista trenul principal a cedat si s-a rupt.

Astfel, cei doi piloti romani sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de provocarea unui dezastru din culpa si vatamare corporala din culpa.

Cutia neagra a ATR-ului a fost preluata de un specialist care trebuie sa analizeze toate datele, inclusiv comunicatiile avion – turn. Procurorii sunt interesati sa afle daca pilotii stiau ca in zona pistei de aterizare exista vant de forfecare, daca au fost informati despre acest aspect sau daca, pur si simplu, au venit prea repede la aterizare.

O ancheta separata ii vizeaza pe italienii de la serviciile de urgenta.

Avion al Carpatair, accident pe aeroportul din Roma | VIDEO

In mod normal, autospecialele de pompieri si salvare trebuie sa ajunga langa fuselajul unui avion care aterizeaza fortat in 3 minute. In cazul aparatului Carpatair lucrurile nu au stat astfel.

Aeronava a ajuns pe pista aeroportului din Roma la ora 20.33. O prima autospeciala a fost langa fuselaj la ora 20.36, deci in limite, insa autospeciala sanitara a ajuns la ora 20.40 iar prima ambulanta a sosit la locul invidentului la ora 20.47.

Cum arata avionul Carpatair implicat in accidentul de la Roma | FOTO

O aeronava ATR 72-500, inmatriculata YR-ATS, a aterizat fortat, sambata seara, pe aeroportul Fiumicino, din Roma.

Prima grija a italienilor dupa accident a fost aceea de a scoate de pe aeronava insemnele Alitalia si Carpatair.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of