Pilotii USAF au inceput antrenamentul pe F-35A

F-35A-shelterPilotii Fortelor Aeriene Americane (USAF), au inceput antrenamentele pe noul avion de generatie a V-a, F-35 Lightning II.

Doua astfel de aparate de zbor au ajuns deja la baza aeriana Nellis, Nevada, intrand in componenta 422nd Test and Evaluation Squadron. Cu cateva luni inainte de acest moment, un grup de sase piloti pre-selectati au inceput cursurile de trecere pe F-35.

La inceputul acestei luni, pilotii UASF au executat primele rulaje si chiar primele zboruri cuprinse in programul de antrenament.

“Avionul se comporta asa cum ne asteptam. Este un sentiment aparte, e vorba de un avion nou cu care trebuie sa ne obisnuim, dar este usor de pilotat. Fiind vorba despre un aparat nou, acum ma obisnuiesc cu el, invat manevrele de baza”, a povestit unul dintre “invatacei”, Lt. Col. Benjamin Bishop, conform Aviation News.

Merita remarcat faptul ca Bishop a venit la F-35 dupa ce a zburat cu F-15E Strike Eagle.

Celor doua F-35A aflate in prezent la Nellis AFB li se vor mai adauga alte patru in decursul acestui an. In total, pana in 2020, baza din Nevada va dispune de 36 de avioane impartite in doua categorii – 12 bucati pentru testele operationale si de dezvoltare si 24 pentru scoala de trageri.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of