Poligonul Siria: Rusia isi testeaza bombardierele strategice

tu-160Nu e niciun secret ca razboaiele locale sunt utilizate de marile puteri pentru a-si testa cele mai noi arme si pentru a mentine trupele la un nivel ridicat de pregatire in conditii reale de lupta. Totusi, in Siria parca s-a depasit orice nivel.

Bunaoara, Rusia a ales sa isi testeze flota de bombardiere strategice prin tara controlata format de tovarasul Assad.

Bombardiere Tu-22M, Tu-95MS si Tu-160 au executat lovituri aeriene la capatul unor misiuni intercontinentale. Trebuie sa recunosc faptul ca aici rusii au stiut sa-si joace cartile foarte bine.

In cazul lui Tu-160 cel putin, avem doua bucati de bombardiere strategice care au plecat din peninsula Kola, au dat un ocol Europei, alertand mai multe state NATO, au ajuns in apropierea Siriei, unde au fost preluate de propria insotire de varatoare, au lovit si s-au intors acasa pe un coridor asiatic, peste Irak, Iran si Marea Caspica. Rusii au lovit asadar mai multi iepuri cu o singura misiune.

Dar sa nu picam in capcana, doar nu-s ei singurii care fac teste in Siria.

Vecinii si prietenii turci isi testeaza destul de des sistemele aer-sol, dar si avioanele aflate in patrulare in zona de granita, iar ocazional se lasa si cu victime.

Statele Unite executa, din informatiile “scurse” spre public, teste intesive de utilizare a dronelor ca platforme de atac si se pare ca au destul de mult succes in demersul lor. Iar “invizibilele” F-22 tind sa devina multirol deasupra Siriei, unde nu-s utilizate ca avioane de superioritate aeriana, ci ca platforme de supraveghere.

Sa nu uitam de francezi, care imbogatesc CV-ul lui Rafale cu lovituri aeriene, iar absolut intamplator “omnirolul” celor de la Dassault are tot mai multa cautare la export, in ciuda pretului piperat.

In toata aceasta sarabanda salbatica, victimele colaterale, cum le place unora sa le spuna, nu prea au nicio sansa.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

‘victimele colaterale’ de cînd au devenit jihadiștii victime colaterale,prietene?