Home » Aviatie militara, featured, headline

Poligonul Siria: Rusia isi testeaza bombardierele strategice

23 November 2015 2 Comments

tu-160Nu e niciun secret ca razboaiele locale sunt utilizate de marile puteri pentru a-si testa cele mai noi arme si pentru a mentine trupele la un nivel ridicat de pregatire in conditii reale de lupta. Totusi, in Siria parca s-a depasit orice nivel.

Bunaoara, Rusia a ales sa isi testeze flota de bombardiere strategice prin tara controlata format de tovarasul Assad.

Bombardiere Tu-22M, Tu-95MS si Tu-160 au executat lovituri aeriene la capatul unor misiuni intercontinentale. Trebuie sa recunosc faptul ca aici rusii au stiut sa-si joace cartile foarte bine.

In cazul lui Tu-160 cel putin, avem doua bucati de bombardiere strategice care au plecat din peninsula Kola, au dat un ocol Europei, alertand mai multe state NATO, au ajuns in apropierea Siriei, unde au fost preluate de propria insotire de varatoare, au lovit si s-au intors acasa pe un coridor asiatic, peste Irak, Iran si Marea Caspica. Rusii au lovit asadar mai multi iepuri cu o singura misiune.

Dar sa nu picam in capcana, doar nu-s ei singurii care fac teste in Siria.

Vecinii si prietenii turci isi testeaza destul de des sistemele aer-sol, dar si avioanele aflate in patrulare in zona de granita, iar ocazional se lasa si cu victime.

Statele Unite executa, din informatiile “scurse” spre public, teste intesive de utilizare a dronelor ca platforme de atac si se pare ca au destul de mult succes in demersul lor. Iar “invizibilele” F-22 tind sa devina multirol deasupra Siriei, unde nu-s utilizate ca avioane de superioritate aeriana, ci ca platforme de supraveghere.

Sa nu uitam de francezi, care imbogatesc CV-ul lui Rafale cu lovituri aeriene, iar absolut intamplator “omnirolul” celor de la Dassault are tot mai multa cautare la export, in ciuda pretului piperat.

In toata aceasta sarabanda salbatica, victimele colaterale, cum le place unora sa le spuna, nu prea au nicio sansa.

2 Comments »

  • Jap said:

    ‘victimele colaterale’ de cînd au devenit jihadiștii victime colaterale,prietene?

    • LanceR said:

      Daca ar fi numai jihadisti printre victime, ar fi foarte bine. Dar din pacate cei mai multi morti tot civilii fara aparare sunt.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.