Home » Aviatie militara, featured, headline

Politia turca foloseste drone pentru a supraveghea manifestatiile din Istanbul

12 June 2013 No Comment

drona turciPolitia turca foloseste drone pentru a supraveghea manifestatiile violente din Istanbul. Protestatarii cred insa ca nu este vorba de supraveghere, ci de identificare a celor care se afla in mijlocul evenimentelor.

In ultimele zile, piata Taksim si parcul Gezi au fost impanzite de mici drone ale fortelor de ordine. Oamenii care protesteaza in aceste locuri au dezvaluit ca aceste mici aparate de zbor sunt lansate periodic deasupra locurilor ocupate de locuitorii Istanbulului.

Una dintre drone a fost chiar capturata de protestatari.

Este vorba despre un Quadcopter dotat cu o camera video performanta care trimite imagini in timp real unui centru de prelucrare a datelor. Acest aparat a fost doborat, la propriu, de protestatari si predat apoi politistilor, insa marturiile din zona spun ca misiunile de supraveghere cu drone sunt la ordinea zilei in Istanbul.

Ca o paranteza, trebuie spus ca la protestele din Bucuresti, din urma cu un an si jumatate, Ministerul de Interne de la noi a folosit de asemenea drone pentru a supraveghea manifestatiile.

VIDEO: Drona “doborata” de turci in piata Taksim

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.