Politie Aeriana NATO in Bulgaria? Se pare ca da

mig29Bulgarii se pregatesc sa schimbe legislatia in domeniul apararii pentru a permite avioanelor partenerilor din cadrul NATO sa execute misiuni de Politie Aeriana in propriul spatiu aerian.

Ministerul Apararii de la Sofia a anuntat ca a inceput deja consultarile in privinta modificarilor legislative, urmand ca apoi pachetul sa mearga spre aprobare la Consiliul de Ministri si, in cele din urma, in Parlament.

Vecinii din Sud zic ca este vorba despre o recomandare primita la summit-ul NATO de anul trecut, care ar fi menita sa creasca gradul de securitate al flancului sud-estic al Aliantei.

In comunicatul oficial, pe care-l puteti citi AICI, dragii nostri castraveciori zic ca Romania a facut deja treaba asta, lucru care s-a vazut in vara asta, cand americanii au trimis avioane de lupta in mai multe randuri la Campia Turzii.

Acuma, ai nostri oficiali ne-au spus ca e vorba doar de exercitii, insa bulgarii sustin, prin Ministerul Apararii, ca ar fi ceva mai mult de-atat, asa cum suspectam.

In orice caz, revenind la modificarile legislatiei din Bulgaria, misiunile de Politie Aeriana ale NATO ar urma sa fie efectuate doar in comun cu Fortele Aeriene nationale, nu cum se intampla in cazul statelor baltice.

Si inca ceva si mai interesant. Novinite scrie referitor la aceasta informatie ca Bulgaria mai are doar patru MiG-uri 29 operationale. Si ca situatia e atat de maro incat ar putea ramane doar cu doua pana in primavara.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Păi f-15 ce face în bulgaria?