Home » Aviatie militara, featured, headline

Polonezii chiar vor F-16 second hand

21 January 2017 7 Comments

Polonezii nu se joaca atunci cand anunta ca vor sa cumpere avioane F-16 second hand, ba sunt chiar foarte seriosi.

Dupa ce un secretar de stat din Ministerul Apararii a anuntat ca se analizeaza posibilitatea de a cumpara pana la 96 de avoane, chiar ministrul Antoni Macierewicz a vorbit si el despre acest lucru in cadrul unei conferinte de presa.

“Analizam posibilitatea de a ne intari capabilitatile fortelor aeriene, mai exact a flotei de F-16. Acest astepct este in prezent analizat la minister”, a spus Macierewicz.

Ce i-a apucat pe polonezi de isi anunta public intentia de a cumpara aproape 100 de avioane la mana a doua?

Pai, as zice ca in primul rand trump. trump care intentioneaza sa puna intre paranteze NATO si, probabil. si unele tratate bilaterale. Iar fara SUA, Polonia va avea o mare problema langa ea.

Prin urmare, polonezii vor sa anticipeze eventualii pasi inapoi sau in lateral facut de SUA ale lui trump prin crearea unei forte aeriene credibile. Asa impusca doi iepuri dintr-o lovitura: ii arata lui the donald ca sunt dispusi sa investeasca in aparare, dar ii si transmit lui vladut ca Polonia nu e Ucraina si ca omuletii verzi vor avea in fata vreo suta cincizeci de F-uri bine inarmate.

Va intrebati poate ce facem noi in fata furtunii care se apropie? Pai, cautam a doua escadrila. Ministrul Beniamin a fost secretar de stat pe achizitii vreun an si ceva, zice ca stie ca avem nevoie, asa ca, in mod normal, anul asta ar trebui sa semnam pentru a doua escadrila.

Reprezinta o reala forta de descurajare doua escadrile de F-16 si doua de MiG-21 LanceR? Evident ca nu. Ne trebuie mai multe? Bineinteles ca da. Si nu numai avioane.

Ne trebuie un program coerent de inzestrare cu tehnica moderna pe toate categoriile de forte si trebuie sa facem un efort financiar considerabil pentru a-l putea sustine. Dar pentru asta e nevoie ca pesedeii de la guvernare s-o lase mai moale cu pomenile, sa se uite bine in jurul nostru si sa puna osul la treaba.

7 Comments »

 • TigrulArkan said:

  Cand vorbiti de “trump” se scrie “Trump”….Apropo RRRomania mai intentioneaza sa cumpere si a 2 escdrila de f16 ? Sau sunt doar vorbe,ca noul ministru e ministru de cam 30 de zile si inca nu a zis nimic despre armata???

  • LanceR said:

   eu prefer sa scriu trump. asa cum prefer sa nu editez comentariile chiar daca unii prefera sa scrie rrromania 🙂

   intentia pentru a doua escadrila exista, e foarte clara, ramane insa de vazut ce se va intampla in acest an.

 • Jap said:

  La băutură se spun multe prostii,nu prea îi văd pe polaci cumpărînd rapandule expirate,cum facem noi.

  • Mig-21 LanceR said:

   Pai daca vor fi F-16 V, nu vor fi rapandule, ci chiar mai performante decat F-urile block 52+ pe care le au acum in dotare. Noi avem nevoie urgenta de 4 escadrile de F-16 + mentinerea celor 2 esc de Mig-21. Altfel chiar nu existam! Ce rahat pazesc astia de suntem tot in curul gol, nu stiu! Ar trebui ciomagiti!

   • Ideal pebTigrulArkan said:

    Ideal dupa mine pentru fortele aeriene Ro:
    -48 f16 (si la mana a 2)
    -24-30 elicoptere de atac (AH-1Z,sau Mangusta )
    -Scoaterea din uz a celor mai vechi iar330 (model mai nou,ex Ghimbav)
    -10-15 elicoptere grele de transport (Boeing CH-47 Chinook)

    vise,vise..

    Tu ce lista propui pentru nevoile fortelor aeriene?

    • Mig-21 LanceR said:

     Asa cum am spus mai sus, 6 escadrile de avioane de vanatoare, 4 x F-16 + 2 x Mig-21 plus ceva Cobre daca se poate. Nimic din ce avem nu trebuie retras, socat-urile trebuie pastrate si ele si chiar si Pumele vechi. In plus cumpararea de Python 5 pt Lancere.

 • Cezar said:

  Tocmai au facut-o pesedeii……au facut-o lata! Au dat la aparate mai putin ca anul trecut, adica 1,35%, cu tot cu pensii si salarii, restul pana la 2% fiind oferiti prin credite de angajament. Adica fix modalitatea aia prin care pacalim sistemul NATO si pe The Donald. 🙂

  Sau mai bine spus ne pacalim pe noi. E metoda clasica prin care nu dai banii pentru cheltuit, ci ii intorci la final de an catre finante, numai bine de adaugat la nedepasirea deficitului peste cei 3% din PIB agreati prin tratatul de la Mastricht.

  Guvernul ii da in alt cont, MAPN nu-in cheltuie si toata lumea e fericita, inclusiv Putin! 🙂

  Toata lumea sa plece acasa ca s-a terminat petrecerea!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.