Home » Aviatie militara, featured, headline

Polonezii isi fac Demo Team cu F-16

23 April 2015 2 Comments

Polish-Viper-TeamFortele Aeriene Poloneze vor avea o formatie demonstrativa care va utiliza avioane F-16 Falcon. Sau Viper, cum preferati sa le spuneti.

Potrivit celor de la The Aviationist, care citeaza surse poloneze, piloti de la Baza Aeriana Krzesiny, de langa Poznan, au inceput antrenamentele de ceva vreme si vor evolua ca si Demo Team inca din aceasta vara.

Polonezii ar avea la dispozitie doua avioane F-16 din cadrul escadrilei cu numarul sase, care vor avea o schema speciala de vopsire.

Pe deriva va trona tigrul vopsit special pentru exercitiul anual NATO Tiger Meet, care anul acesta va avea loc in Turcia, la Baza Aeriana Konya, iar schema de camuflaj va fi una aparte.

S-ar parea ca oficialii Fortelor Aeriene Poloneze au luat aceasta decizie pentru a demonstra ca avioanele F-16, care au costat peste 4 miliarde de euro, sunt capabile sa indeplineasca orice tip de misiune, mai ales dupa ce in media au aparut informatii potrivit carora Viper-ele n-ar fi tocmai gata de lupta.

In principiu, din aceasta vara sunt sanse mari sa-i vedem la treaba si pe polonezi.

As remarca si faptul ca multe dintre statele care utilizeaza avioanele F-16 au asemenea Demo Team, in principiu cu un singur avion vopsit aparte, care arata ca avioane pot executa o gama larga de misiuni.

Cum Romania va avea F-16 de anul viitor (sa speram!) si se vorbeste deja cat se poate de serios despre achizitionarea unei a doua escadrile, pot sa visez la un Romanian F-16 Demo Team? Nu de alta, dar ma trec fiori cand ma gandesc ce ar putea scoate dintr-un avion atat de manevrabil pilotii nostri, care ne lasa fara cuvinte cu “teava” MiG-21 LanceR.

2 Comments »

  • Cezar said:

    Pai daca nu ma insel, noi de abia am reusit sa transformam un Soim intr-un aparat pentru demonstratie aeriana. Ce te face sa crezi ca vom avea si F 16 pentru asa ceva? Polonezii au 48 de F 16 + MIG 29. Ei isi permit mai m ulte ca noi!

    • LanceR said:

      Nu conteaza atat de mult numarul avioanelor. “Transformarea” asta tine de vopseaua care sa il scoata in evidenta si de antrenamentul specific al pilotilor. Avionul, cum se intampla si cu 99 “tricolor”, este utilizat normal, doar ca ocazional ajunge si la demonstratii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.