Home » Aviatie militara, featured, headline

Polonezii nu se duc cu F-16 peste Siria

5 September 2013 4 Comments

f-16 poloniaAvioanele F-16 poloneze nu vor face parte din componenta aeriana care, poate, va da cu bombe peste Siria.

Anuntul a fost facut de premierul polonez, Donald Tusk, dupa ce ministrul Apararii a sustinut ca avioanele sunt gata si pot lovi tinte din Siria.

Intr-adevar, F-16 poloneze si pilotii lor au obtinut statutul NATO combat ready in urma cu aproape doi ani, acest lucru insemnand ca pot participa la orice actiune armata a aliantei nord-atlantice.

Multe voci din sfera politica de la Varsovia sustin insa ca Polonia ar trebui sa participe la un eventual atac impotriva Siriei, astfel ca situatia este destul de complicata.

4 Comments »

 • Marius Fenchea said:

  Pai bine fac ca doar nu este conflictul lor acolo si avioane se gasesc in Turcia mult mai multe.
  O decizie inteleapta cand efortul de a le cumpara a fost imens pentru Polonia.

 • Marius Fenchea said:

  Daca erau Gripen-uri cehesti sau maghiare – sareau vreo 2 postaci ca sa spuna ca nu i-a lasat Suedia ca sa se duca in misiuni internationale, asa nimeni nu comenteaza despre F 16….curat murdar! Nu-i asa?

 • Cezar said:

  Sa stea ei cuminti per curul lor, ca nu-i razboiul asta pentru polaci asa cum nu e pentru romani sau alte popoare ale zonei ex comuniste. Noi nu avem cu ce, dar si daca am fi avut, nu cred ca ar fi trebuit sa ne bagam acolo catusi de putin. Cred ca soarta Siriei o avea si Romania in 1989 daca nu reuseau KGB-isti sa-l lichideze pe Ceausescu. E tare nasol sa fi pus in postura de a te intersecta cu interesele marilor puteri si sa le fii un ghinpe in coasta! PS Ca o specificatie aparte……. MIG-urile noastre, desi obosite au electronica buna pentru un razboi cu arabii, dupa cum am putut vedea de la confruntarile cu furnizorii israelieni ale bastinasilor arabi, insa ele au raza scurta de deplasare si actiune. Nu pot decola pe pe Kogalniceanu, sa bombardeze Siria, apoi sa se intoarca acasa. Poate din Cipru sau Turcia sa faca asta, dar exista riscul ca ele sa cada fara a fie doborate sau macar observate de sirieni la cat de batrane sunt. Suprasolicitarea omoara un avion batran la fel cum tot ea omoara un om batran care nu mai face fata efortului prelungit. Ale noastre sunt bune sa faca politie aeriana….sa-l traga pe Ivan pe dreapta sa vada daca e baut la mansa! 🙂 Cate despre fregatele ale englezesti…cu un tun pe ele nu se face primavara, a….pardon, nu se duce la razboi!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.