Home » Aviatie militara, featured, headline

Polonezii nu se joaca: Dau peste 33 de miliarde de euro pe achizitii in domeniul apararii

17 February 2015 3 Comments

RED FLAG-Alaska 12-2Polonezii nu se joaca atunci cand vine vorba despre siguranta nationala si anunta investitii masive, de peste 33 de miliarde de euro, in domeniul apararii.

Prima pe lista prioritatilor Varsoviei este achizitionarea a, atentie, 70 de elicoptere multirol intr-un contract ce va depasi suma de 2,5 miliarde de euro.

Dar polonezii nu se opresc aici. In urmatorul deceniu ei vor sa mai cumpere sisteme antiaeriene in valoare de 10 miliarde de euro, Patriot-ul celor de la Raytheon fiind favorit la prima vedere.

Iar achizitiile vor continua cu sisteme de aparate fara pilot care pot lovi tinte aflate in teritoriul inamic, transportoare blindate sau, de ce nu, submarine.

Sa ne mai gandim la faptul ca polonezii sunt si ei in NATO si ca au o colaborare mult mai stransa cu SUA si Germania? Oare cum apare in acest context relaxarea aproape criminala de la Bucuresti in privinta apararii?

Cat de amara trebuie sa ni se para achizitia unei escadrile de F-16 la mana a treia cand polonezii au PATRU escadrile de F-16 noi-noute si investesc in continuare zeci de MILIARDE de euro in Aparare?

3 Comments »

 • Jap said:

  Știi de ce se înarmeaza polacii în disperare? Ca n-au taiat rușilor,tancurile cu laser.

 • enzo said:

  Polonezii au oarecare pretentii teritoriale.
  Studiati hartile de dinainte de ’39.

 • Jap said:

  În zona asta cam toți au pretenții teritoriale.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.