Polonia repara MiG-urile 29 ale Bulgariei

071018-F-3431H-198Polonia si-a anuntat disponibilitatea de a repara si revitaliza avioanele MiG-29 ale Bulgariei.

Va spuneam nu cu foarte mult timp in urma ca Fortele Aeriene Bulgare vor ramane cu numai doua avioane MiG-29 operationale incepand cu luna mai. Asta pentru ca factorii de decizie au stat cu burta la soare si nu s-au ocupat de mentenanta din timp, iar cand au incercat sa faca ceva au constatat ca distinsul domn Putin nu le mai da piese.

In disperare de cauza, comandantul Aviatiei Militare din tara vecina a iesit public si a declarat ca situatia e foarte maro.

Apelul sau a ajuns, in sfarsit, unde trebuie, iar ministrul Apararii de la Sofia a efectuat o vizita in Polonia nu chiar vecina, dar prietena, acolo unde a obtinut acordul pentru repararea avioanelor.

“Bulgarii vor sa repare avioanele MiG-29 in fabricile poloneze. Am vorbit despre asta si suntem gata sa demaram lucrarile”, a anuntat ministrul polonez al Apararii, Tomasz Siemoniak.

Polonezii au capacitatea de a efectua asemenea lucrari la MiG-urile 29 si detin in acelasi timp un stoc suficient de piese de schimb.

Oare asta inseamna ca Polonia este un factor de stabilitate si un furnizor de securitate in zona? Adica ceea ce isi doreste Romania sa fie, din vorbe ce-i drept, de vreo 40 de ani?

One thought on “Polonia repara MiG-urile 29 ale Bulgariei”

  1. Noi ne-am axat pe modernizarea/repararea mig21 iar polacii pe mig29,bulgarii au vazut ce teapa am luat cu f16 și au luat ce-a mai buna decizie pt mig29,bravo lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.