Home » Aviatie militara, featured, headline

Polonia trimite avioane F-16 peste Siria

17 February 2016 3 Comments

f16Ei bine, da, polonezii au decis sa trimita avioane F-16 pentru misiuni de lupta deasupra Siriei. Din primele declaratii oficiale se pare ca F-urile poloneze vor efectua numai misiuni de recunoastere, dar…

Presedintele si premierul din Polonia au confirmat ca avioanele vor pleca spre cel mai fierbinte loc de pe glob, insa nu au precizat cand si nici de unde vor fi operate F-urile.

Stim insa ca este vorba despre patru avioane, acestea urmand a se alatura coalitiei conduse de SUA. Prin urmare, n-ar fi deloc exclus sa le vedem pe tot mai aglomerata baza aeriana Incirlik, de langa Adana.

Interesant este si faptul ca polonezii au decis sa trimita avioane peste Siria intr-un moment in care destul de multe voci contesta serios capabilitatile F-ului 16 operat de ei, in sensul ca n-ar prea putea lupta.

Este, asadar, o lovitura cu manta, polonezii demonstrand astfel ca avioanele sunt cat se poate de gata pentru misiuni in conditii reale de lupta, in timp ce americanii mai bifeaza o tara la asa zisa coalitie internationala.

Cam in acelasi timp, F-urile olandeze au inceput si ele sa traga cu prastia in Siria…

3 Comments »

 • Jap said:

  Bîrfa satului-că tot vorbim de f-16,cică pachistanezii au primit moca 8 păsări noi-nouțe,radare și armament,așa ca între aliați. Iară indienilor le-ar fi propus să le vîndă și sa le asambleze local. Că tot vorbim de f-16 cică de la începutul anului pe plan global sau prăbușit 3 f-16 și anul debia a început. Că tot vorbim despre polaci și păsările lor bengoase și șmechere cred că ivanii nar fi avea nici o greață să de-a cu ele de pămînt. Forța fie cu voi.

  • LanceR said:

   Prin targ umbla multe prostii 🙂

   Cat despre ivani, ei n-au dat jos vechiturile turcilor, deci cred ca ar avea o greata cu Bk.52.

 • Jap said:

  Pe turcaleți îi așteaptă Ziua Judecății amigo,iar polacilor le-au doborît avionul prezidențial cu tot guvernul aflat la bord și nau avut nici o greață,ăstea 4 sînt micul dejun. Forța fie cu tine.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.