Home » Aviatie militara, featured, headline

Portugalia cumpara avioane F-16 din SUA ca sa le vanda… Romaniei!

28 August 2013 One Comment

f-16 mig 21 CT1Portugalia vrea sa cumpere trei avioane F-16 A/B din Statele Unite. Pana aici, nimic deosebit. Dar portughezii vor aparatele ca sa le modernizeze la ei in tara si sa le vanda tocmai Romaniei!

Despre dubioasa afacere romano-portughezo-americana a avioanelor multirol pentru Fortele Aeriene Romane am mai vorbit. Pe scurt, noi vom achizitiona 12 aparate F-16 din Portugalia. Care Portugalie a cumparat aceste avioane acum 20 de ani, la mana a doua, din SUA.

Problema este ca lusitanii n-au decat noua multiroale iar noi vrem douasprezece. Cum rezolvam aceasta problema? Simplu, SUA trimit cele trei aparate lipsa in Portugalia, lusitanii le modernizeaza pe plan local la standardul celorlalte – MLU – si le trimit la pachet in Romania.

Acum, de ce n-o fi cumparat Romania avioanele direct din SUA, pentru a evita intermedierea pe milioane de euro a Portugaliei, e o intrebare mai mult decat nimerita.

Poate ar fi interesant ca domnii fosti si actuali ministri, care se tot bat cu pumnul in piept cand vorbesc despre aceasta afacere extraordinara, sa ne spuna de ce avem nevoie de intermediari. Cumva ca sa creasca artificial pretul si sa mareasca numarul de comisioane?

Despre acest subiect a scris Jane’s iar noi am aflat de el via Resboiu.

One Comment »

  • Vasi said:

    E normal să ia vechituri din SUA și să ni le vândă nouă de bune… Jigodia de José Manuel Barroso (PPE ca și Băsescu) doar nu a falsificat referendumul de anul trecut degeaba (împreună cu fascista Merkel) trebuie să-și ia și el „tainul” acum făcând un mic „ghișeft” cu zburătoarele alea rablagite !

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.