Portugalia cumpara avioane F-16 din SUA ca sa le vanda… Romaniei!

f-16 mig 21 CT1Portugalia vrea sa cumpere trei avioane F-16 A/B din Statele Unite. Pana aici, nimic deosebit. Dar portughezii vor aparatele ca sa le modernizeze la ei in tara si sa le vanda tocmai Romaniei!

Despre dubioasa afacere romano-portughezo-americana a avioanelor multirol pentru Fortele Aeriene Romane am mai vorbit. Pe scurt, noi vom achizitiona 12 aparate F-16 din Portugalia. Care Portugalie a cumparat aceste avioane acum 20 de ani, la mana a doua, din SUA.

Problema este ca lusitanii n-au decat noua multiroale iar noi vrem douasprezece. Cum rezolvam aceasta problema? Simplu, SUA trimit cele trei aparate lipsa in Portugalia, lusitanii le modernizeaza pe plan local la standardul celorlalte – MLU – si le trimit la pachet in Romania.

Acum, de ce n-o fi cumparat Romania avioanele direct din SUA, pentru a evita intermedierea pe milioane de euro a Portugaliei, e o intrebare mai mult decat nimerita.

Poate ar fi interesant ca domnii fosti si actuali ministri, care se tot bat cu pumnul in piept cand vorbesc despre aceasta afacere extraordinara, sa ne spuna de ce avem nevoie de intermediari. Cumva ca sa creasca artificial pretul si sa mareasca numarul de comisioane?

Despre acest subiect a scris Jane’s iar noi am aflat de el via Resboiu.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vasi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Vasi
Guest
Vasi

E normal să ia vechituri din SUA și să ni le vândă nouă de bune… Jigodia de José Manuel Barroso (PPE ca și Băsescu) doar nu a falsificat referendumul de anul trecut degeaba (împreună cu fascista Merkel) trebuie să-și ia și el „tainul” acum făcând un mic „ghișeft” cu zburătoarele alea rablagite !