Home » Aviatie militara, featured, headline

Povestea pilotului de MiG-21 ajuns manager în industria petrolului

11 July 2013 No Comment

OLYMPUS DIGITAL CAMERADupă ce a absolvit liceul militar din Alba Iulia, Tiberiu Lukacs a hotărât să îşi urmeze visul de a zbura cu viteză supersonică. Prin urmare, s-a înscris la Academia Forţelor Aeriene din Braşov pentru a deveni pilot de vânătoare.

După absolvire, a fost pilot timp de şapte ani, perioadă în care a fost detaşat pe şase aerodromuri diferite şi a zburat aproximativ 400 de ore pe toate tipurile de aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române, inclusiv pe modelul MiG-21 Lancer.

În timpul liber, a vândut asigurări de viaţă şi a fost profesor de economie la un liceu din Turda. A absolvit un master în management la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (2007) şi unul în management aeronautic la Universitatea Politehnică din Bucureşti (2009).

În 2009, din cauza neajunsurilor sistemului, a renunţat la cariera de ofiţer pilot şi a hotărât să se dedice mediului de afaceri, de care era pasionat. Renunţarea la zbor a fost pentru Lukacs cea mai grea decizie din cariera sa. La sfârşitul lui 2009, s-a angajat ca manager de conturi în cadrul companiei producătoare de echipamente pentru industria de petrol şi gaze, Armax Gaz, cu sediul în oraşul lui natal, Mediaş. În 2010, a avut un rol crucial în stabilirea primului contract important internaţional al companiei cu gigantul energetic Turkish Petroleum.

La doi ani după acest contract, conducerea companiei a întrevăzut necesitatea înfiinţării unui departament care să se ocupe de clienţii internaţionali. A fost fondat astfel departamentul de relaţii internaţionale pe care Lukacs îl conduce din aprilie 2012. În numai un an departamentul a dus la creşterea cu 300% a cererilor de echipamente din pieţe de interes precum cele din zona Mării Caspice, a Orientului Mijlociu şi a Nordului Africii. Tot anul trecut, managerul a început şi un program de executive MBA la Asebuss, în colaborare cu o universitate din SUA.

Lukacs primeşte de la recrutori, în medie, două-trei oferte de an, majoritatea pentru locuri de muncă în companii concurente străine. Chiar dacă peste zece ani se vede într-o poziţie de top management, nu renunţă la pasiunea pentru zbor şi aviaţie şi caută „să îşi urmeze visul”: nu exclude revenirea la industria aviatică, eventual din poziţia de antreprenor.

FUNCŢIE manager de operaţiuni internaţionale
VÂRSTĂ 33 de ani
CIFRĂ DE AFACERI 2012* 53,5 mil. lei
CIFRĂ DE AFACERI 201195,7 mil. lei
PROFIT 2011 5,6 mil. lei
ANGAJAŢI 350

Business Magazin

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.