Prima misiune de lupta pentru F-35 israeliene?

Un jurnalist francez, Georges Malbrunot pe numele sau, spune ca da. Omul, care citeaza surse din serviciile de informatii franceze, sustine ca cele doua F-35 primite de Israel in finalul anului trecut si-au primit deja botezul focului.

Potrivit acestuia, avioanele de generatia V ar fi luat parte la un raid al Fortelor Aeriene Israeliene efectuat in zona Damascului in noaptea de 12 spre 13 ianuarie.

Francezul sustine ca cele doua 35 ar fi lovit un depozit situat in apropierea bazei aeriene Mezzeh si care gazduoa sisteme Pantsir-S1 ce ar fi urmat sa ajunga in posesia Hezbollah.

In timpul aceluiasi raid, avioanele stealth ar fi distrus si o baterie S-300 plasata in imediata vecinatate a palatului prezidential.

Personal, pentru ca stiti deja ca aproape de fiecare data imi exprim si opinia, ma indoiesc ca F-35 ar fi avut deja o strike mission, mai ales intr-un teatru atat de incarcat cum e cel sirian in momentul de fata.

Este posibil ca israelienii sa fi trimis unul sau ambele avioane intr-o misiune de intelligence, in timp ce F-15 si/sau F-16 executau raidul. Iar in acest caz F-urile 35 nu ar fi facut decat sa isi puna la treaba multitudinea de senzori pentru a ajuta la indeplinirea misiunii.

Dar o misiune reala de bombardament? Ma indoiesc serios, desi evreii sunt recunoscuti pentru faptul ca pun la lupta extrem de repede noua tehnica pe care o primesc, pentru a afla cum se comporta in conditiile reale de rezbel.

P.S. M-am luat cu vorba si am uitat. Raidul din ianuarie, despre care se spune ca a beneficiat de prezenta avioanelor de generatia V, este altul decat cel intrat recent in atentia publica prin faptul ca sirienii au activat antiaeriana impotriva avioanelor israeliele. Primul a avut loc in luna ianuarie, cel de-al doilea in martie.

3
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Înainte să vă dați cu părerea,v-as întreba ceva,raidul ăsta,chiar a avut loc?