Primele F-16 romanesti ajung in tara la sfarsitul lunii septembrie

fPrimele sase avioane F-16 romanesti vor ajunge in tara la sfarsitul lunii septembrie, a anuntat recent ministrul Apararii, Mihnea Motoc.

Ce-mi place mie la declaratia lui destul de intortocheata este vorbeste despre F-urile luate din Portugalia ca despre “escadrila unu”, fiind evidenta pentru el achizitia celei de-a doua.

“De la anul vor fi primele aparate din Escadrila 1 operationale, le vom vedea cu inscriptionarea Fortele Aeriene Romane venind in Romania prima oara la sfarsitul lunii septembrie, anul acesta, deci vor intra in dotare anul acesta in doua etape, dupa care operationarea lor este avuta in vedere pentru 2017”, a declarat, duminica, la Pro TV, ministrul Apararii, Mihnea Motoc.

In acelasi timp, ministrul a dat asigurari ca MiG-urilw 21 LanceR pot asigura misiunile de Politie Aeriana in momentul de fata.

“La ora actuala, suntem capabili cu aparatele de care dispunem sa acoperim intreg teritoriu national si sa gestionam orice posibila intrare neautorizata in spatiul nostru aerian, dar in chip gradual vor fi introduse la acest tip de serviciu-lupta aparate F-16”, a mai spus Motoc.

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRHadesVJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

6\12. Să vezi peste 6 luni ce fală și mîndrie va fi printre ai ‘noștrii’cînd vor veni oficial cele 6 fantastice. Dușmanii vor muri de ciudă. Forța fie cu voi.

V
Guest
V

De avioane tot se mentioneaza, dar as vrea sa stiu cand e gata baza 86 si ceva imagini.
Any updates ?

Hades
Guest
Hades

La ce baza vor ajunge primele 6? Vor termina lucrarile de modernizare la baza 86 pana in septembrie?