Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Primul Puma LED, prezentat de Eurocopter Romania

21 September 2012 No Comment

Primul elicopter Puma LED, destinat Fortelor Aeriene Regale si Britanice, a fost prezentat oficial, vineri, la uzina de la Ghimbav.

Aparatul este primul din cele 30 de bucati Puma apartinand englezilor ce vor fi modernizate in Romania. Valoarea contractului a fost estimata la aproximativ 550 de milioane de euro.

Eurocopter România este un joint-venture între concernul Eurocopter, care deţine 51% din acţiuni, şi IAR Ghimbav, care are 49% din titluri.

Compania are 170 de angajaţi. Eurocopter România face parte din structura grupului European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V. Olanda (EADS).

Grupul EADS este activ la nivel mondial în domenii precum producţia şi marketingul aeronavelor comerciale şi militare, echipamentelor de telecomunicaţii, sistemelor de apărare şi securitate, sateliţilor, lansatoarelor şi infrastructurilor orbitale. IAR Ghimbav este controlată de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 65% din titluri.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.