Primul zbor NATO AWACS in spatiul aerian al RomanieiFirst NATO AWACS flight over Romania

AWACS (1) micLa o zi dupa ce a anuntat ca avioane AWACS Boeing E-3A Sentry vor efectua zboruri de supraveghere in spatiul aerian al Romaniei si Poloniei, NATO a trimis prima aeronava in tara noastra.

“O aeronavă E-3A AWACS a NATO efectuează marţi, 11 martie, un zbor în spaţiul aerian al României, pe rutele şi în zonele prestabilite, conform aprobării Consiliului Nord-Atlantic.

Zborul face parte dintr-un exerciţiu planificat ce se execută periodic, al cărui scop este antrenarea forţelor şi a mijloacelor de poliţie aeriană.

Aeronavele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A – parte a Forţei NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului şi comunicaţiilor pe timpul operaţiilor desfăşurate în spaţiul aerian al NATO.

Aeronavele operează la înălţimi de peste 9.000m, cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 km2, şi pot detecta ţinte ce evoluează la înălţimi mici, în limita a 400 km, şi la înălţimi medii, în limita a 520 km”, anunta Ministerul Apararii.

AWACS (1) micOnly a day after NATO announced that Boeing E-3A Sentry AWACS airplanes will perform surveillance missions over Romania and Poland, first plane arriverd in romanian air space.

Ministry of Defence from Bucharest annouced on Tuesday that an NATO mission with AWACS plane is undergoing.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Primul pe anul ăsta și recunoscut.