Home » Aviatie civila, featured, headline

Prins in autobuzul de pe Otopeni

23 April 2018 One Comment

Foto: Wikipedia

Duminica dupa-amiaza mi-am adus aminte de vremurile in care mergeam la liceu, la 6 dimineata, intr-un autobuz supraaglomerat. Si s-a intamplat, surprinzator pentru naivul din mine, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti. Otopeni, cum il stim.

Am aterizat dupa un zbor de cam doua ore si, fiind zbor low-cost, avionul n-a fost tras la una dintre cele 14 (parca) porti prevazute cu pasarele. Am asteptat cuminti pe platforma sa vina scarile si am debarcat in stil old school. Inainte sa-mi aud vorbe, va spun ca imi place modul asta de imbarcare-debarcare din avion, imi place ca poti merge putin pe langa avion, poti face o poza sau doua si asa mai departe.

Bun, la coborare ne astepta deja unul dintre autobuzele branduite cu Menzies si multi pasageri urcasera in el. In momentul in care am urcat, soferul a decis sa inchida usile. Nu eram singurul care urca in momentul ala, iar in spate mai erau si alti oameni care asteptau. Am fost cumva prins intre usi si a fost nevoie de cateva miscari pentru a ma elibera. La apostrofarile celor de ramasi pe jos, soferul, cu cel mai pur limbaj de taximetrist bucurestean, le-a spus sa astepte urmatorul autobuz, insa parea gata sa coboare la ei cu bata telescopica.

Am mai calatorit cu avionul, am mai ajuns pe aeroporturi mai mari sau mai mici, dar niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva. Dimpotriva, cam peste tot se intampla ca soferul sau un alt angajat al companiei de handling sa se afle in zona usilor si sa opreasca civilizat imbarcarea atunci cand considera ca autobuzul e plin. Nimeni nu era prins in usa, nimeni nu vocifera

Numai ca baietii de la Menzies vor parca sa te faca sa te intorci in copilarie, daca esti putin mai in varsta, si sa-ti amintesti de vremea cand mergeam pe scarile deschise ale autobuzelor defunctului ITB.

Duminica seara mi se parea ca ma grabesc si nu am timp de o plangere, dar acum constat ca regret decizia. Trebuia sa fi luat numarul autobuzului si sa fi cautat modalitati de a depune o plangere impotriva nesimtitului care nu intelege ca primeste salariu pentru a presta un serviciu.

Voi ati avut experiente neplacute pe Otopeni sau pe vreun alt aeroport?

One Comment »

  • Vlad said:

    Da exact la fel ca tine. Și ca să nu vă mai spun că am așteptat 10 minute sa vină cineva de la politia de frontiera sa ne verifice actele ca nu au fost informați ca avionul de la Atena, care a avut 12 ore întârziere ajunge la 5 dimineața. O parte din pasageri au întrat fără verificarea actelor satui sa aștepte politia de frontiera. Super nu?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.