psd i-a excitat din nou pe fanii Tarom cu promisiunea inchirierii unor avioane

Fanii Tarom din social media sunt din nou in culmea extazului dupa ce partidul de guvernamant le-a promis ca va inchiria avioane noi pentru operatorul national.

Noul program de guvernare, ca pe ala vechi l-au folosit sa se stearga la fund, prevede la capitolul Transporturi reimprospatarea flotei Tarom prin inchirierea a 27 de avioane moderne, nu noi, precum si prin deschiderea unor noi rute spre America si Asia.

Evident ca, pusi in fata unor promisiuni fara nicio urma de substanta, ultrasii Taromului de la noi s-au grabit sa pupe pozele cu Arsenie Boca si multumind divinitatii pentru aceasta decizie inteleapta a mai-marilor Partidului. Ba as indrazni sa spun ca nu putini dintre ei s-au felicitat c-au votat trandafirii in 2016.

Prima intrebare care imi vine in minte este cum? Fanii Tarom si cei care lucreaza acolo se bat cu pumnul in piept ca-s companie care nu ia bani de la stat si ca datoriile ale care cresc an de an nu exista. Deci cum poate inchiria Partidul avioane pentru o companie de stat care nu ia bani de la stat? Vine don livio cu bani din Brazilia pentru cele 27 de avioane. Trimite mazare niste dolari din Madagascar sa isi ia Taromul avioane? Cum?

A doua intrebare care imi vine in minte este de ce nu pana acum? psd, asistat de remorca alde, are majoritatea absoluta in Parlament de la alegerile din urma cu doi ani. De ce nu au luat pana acum cele 27 de avioane? Cum se face ca in primii doi ani de guvernare psd Tarom a inchiriat numai doua avioane, iar in ultimii doi ani va inchiria inca 27? Cum de ii crede cineva pe astia?

A treia si ultima – promit – intrebare este ce hal de amatori sunt la Tarom din moment ce este nevoie ca Partidul sa vina si sa le spuna ce rute noi trebuie sa deschida? Prin tot lantul ala de verisori si matusi nu exista un om competent? Si daca exista, de ce nu a venit nimeni de la Tarom sa ii spuna psd-ului sa-si bage undeva programul de guvernare pentru ca analizele companiei determina cate avioane vor fi inchiriate si catre ce destinatii vor zbura? Cum se face ca super profesionistii din Tarom accepta o ingerinta atat de evidenta a politicului?

In fine, pariul meu este ca Tarom nu va inchiria 27 de avioane in urmatorii doi ani si ca nu va deschide rute spre SUA. Spre Asia e posibil, mai ales ca politicul pare foarte determinat in directia asta. Si as mai paria ca Tarom nu va scapa de datorii in urmatorii, sa zicem, 10 ani. Dar, de asemenea, am dubii ca va mai exista peste 10 ani.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Raptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

Buna gluma, dar astia din mUE nu se joaca de-a concurenta, mai nou austriecii vor sa-i reclame pe unguri ca vor sustine cu 25% modernizarea centralei atomice de la Pecs – restul de 75% venind dintr-un imprumut din rusia pe cateva decenii.

Miercuri ma intorc in tara…. cu tarom :)))

Ai gresit, daca intra in faliment compania scapa de datorii, iar 10 ani este un termen destul de mare pentru asta (spre bucuria noastra)

Raptor
Guest
Raptor

http://www.capital.ro/andruscapeste-8-miliarde-de-euro-vor-intra-in-economia-romaniei.html

Uite si de unde vin banii :))
Numai ca in Capital, astia spun ca Fondul Suveran de Dezvoltare va da bani pentru capitalizarea Tarom si achizitia de aeronave, ori intre achizitie si inchiriere e o mica mare diferenta iar la noi cum TAROM si Guvernul au fost tot timpul in lumea lor probabil nu vom afla pana in ultima clipa.

Miercuri am cursa cu Tarom catre Buc 😀