Puma Naval poate lansa torpile

Foto: Grupul de Elicoptere
Foto: Grupul de Elicoptere
Dupa vreo doi ani de asteptare, am ajuns si in momentul in care sa vedem un elicopter IAR-330 Puma Naval lansand o torpila. E drept ca a fost in cadrul exercitiului de la Ziua Marinei, insa premiera trebuie marcata.

Vestea ca Ministerul Apararii vrea torpile pentru Pumele Naval a venit cam acum doi ani de zile, in august 2013, cand se pregatea o licitatie restransa pentru alegerea furnizorului.

A fost aleasa torpila britanica Sting Ray, produsa de BAe Systems, Marina Romana devenind al patrulea utilizator din lume, dupa Marea Britanie, Norvegia si Thailanda.

Prin urmare, sambata, de Ziua Marinei, unul din elicopterele Puma Naval de la Tuzla, probabil primul modernizat pentru a putea lansa torpilele, si-a facut aparitia cu doua Sting Ray atasate, lansand una dintre acestea.

Dupa cate spun militarii, si nu avem niciun motiv sa nu ii credem, este primul elicopter Puma care lanseaza o torpila.

10
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Ursuletu'the_mackLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Amigo,franțuzii,englezii și sud africanii lansau torpile de pe puma cu ani lumină înaintea noastră,nu cred că am fost noi primi care au făcut asta,dacă te referi că-i primul de la noi din bătătură,dar astai altă mîncare de pește,cu sau fară ăstea 3 ‘navale’ nu facem nici o brînză în marea neagră,nouă ne trebuie minim 10 deălea jmechere și bengoase ca să ginim ultimele modele de kilo ivănești aciuite peste gîrlă.

Jap
Guest
Jap

N-am fost la ziua marinei,doar ce am citit pe internet și am vorbit cu alţi.

the_mack
Guest

sunt surprins de aceasta “realizare” nu de alta dar acum ceva vreme circula prin presa stirea ca armata face licitatie de torpile (nu mai stiu daca era chiar cifra magica 12, dar pe aproape) acum sa aflu ca sunt deja achizitionate, integrate si testate? mare lucru – cred ca a intrat adanc morcovul in vizuina daca a existat atat de mult talent…….cred ca la ora actuala puma naval cu aceste torpile reprezinta singurul argument de forta in marina militara (ce ironie….) ca in rest praf si pulbere. pasul logic acum ar fi si finalizarea procesului de achizitie a unui tip… Read more »

Jap
Guest
Jap

Eu postez pe saitul tău de pe o japiță klingoniană de telefon de pe care nu pot lăsa link-uri și tu știi asta, ATLAS ORYX este răspunsul la întrebarea ta.

Jap
Guest
Jap

Sa făcut.

Ursuletu'
Guest
Ursuletu'

Puma Naval poate sa zboare! :)))