Qatarul cumpara doua escadrile de Rafale

rafaleRafale a devenit noul “must have” in domeniul avioanelor militare, reusind sa obtina nu mai putin de trei comenzi in prima parte a anului. Ultimul pe lista, Qatarul, care s-a trecut pe caiet cu doua escadrile.

Maestru de ceremonii a fost chiar presedintele Republicii, Francois Hollande, care va merge in Qatar in data de 4 mai pentru a asista la semnarea contractului.

Arabii vor plati nu mai putin de 6,3 miliarde de euro pentru 24 de omniroale Rafale, program de pregatire pentru 36 de piloti si peste 100 de tehnicieni, si pentru niscaiva rachete MBDA al caror nume n-a fost facut public deocamdata.

Daca ne gandim ca egiptenii platesc 5,2 miliarde de euro pentru 24 de Rafale, pare ca baietii din Qatar cumpara muuuulte rachete 🙂

In orice caz, francezii au cam dat lovitura cu asta micu’, de Rafale e vorba. Au vandut 84 de bucati si suntem abia in luna mai. Care mai doreste, acum cat e cald?

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
CezarJapLanceRVincent Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Vincent
Guest
Vincent

Singura problema e ca industria franceza si-a cam atins capacitatea maxima de productie a acestui avion, si ca sa poata fi livrate aparatele promise noilor clienti, aviatia franceza e obligata sa renunte deocamdata la un numar de Rafale pe care le comandase…

Jap
Guest
Jap

Chinezii au ridicat un turn de 30 etaje în 15 zile ‘la roșu’ și amarîții aștia de franțuzi nu pot ridica o hala de montaj în plus nui așa @vincent?