Home » Aviatie militara, featured, headline

Qatarul cumpara doua escadrile de Rafale

2 May 2015 4 Comments

rafaleRafale a devenit noul “must have” in domeniul avioanelor militare, reusind sa obtina nu mai putin de trei comenzi in prima parte a anului. Ultimul pe lista, Qatarul, care s-a trecut pe caiet cu doua escadrile.

Maestru de ceremonii a fost chiar presedintele Republicii, Francois Hollande, care va merge in Qatar in data de 4 mai pentru a asista la semnarea contractului.

Arabii vor plati nu mai putin de 6,3 miliarde de euro pentru 24 de omniroale Rafale, program de pregatire pentru 36 de piloti si peste 100 de tehnicieni, si pentru niscaiva rachete MBDA al caror nume n-a fost facut public deocamdata.

Daca ne gandim ca egiptenii platesc 5,2 miliarde de euro pentru 24 de Rafale, pare ca baietii din Qatar cumpara muuuulte rachete 🙂

In orice caz, francezii au cam dat lovitura cu asta micu’, de Rafale e vorba. Au vandut 84 de bucati si suntem abia in luna mai. Care mai doreste, acum cat e cald?

4 Comments »

 • Vincent said:

  Singura problema e ca industria franceza si-a cam atins capacitatea maxima de productie a acestui avion, si ca sa poata fi livrate aparatele promise noilor clienti, aviatia franceza e obligata sa renunte deocamdata la un numar de Rafale pe care le comandase…

  • LanceR said:

   Pai nu cred ca ar fi o problema sa puna in stand-by ultimele 40-50 de bucati, mai ales ca in 5-6 ani ar putea sa aiba o noua evolutie. Iar cu peste 130 de Rafale in serviciu, francezii nu stau chiar rau sa nu-si poata permite suspendarea propriei comenzi.

   • Cezar said:

    Mai prelungesc resursa la MIRAGE 2000 sau il mai modernizeaza oleaca si aia e….au impacat si capra si varza! 🙂

 • Jap said:

  Chinezii au ridicat un turn de 30 etaje în 15 zile ‘la roșu’ și amarîții aștia de franțuzi nu pot ridica o hala de montaj în plus nui așa @vincent?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.