Home » Aviatie militara, featured, headline

Radar AESA pentru IAR-99 TD

30 August 2017 7 Comments

Va era dor de IAR-99 TD? Ei bine, am noutati pentru voi! De la Roma vine vestea ca ca INCAS-ul a selectat radarul Vixen 500E pentru demonstratorul ce va fi dezvoltat de INCAS si de Avioane Craiova.

Daca dinspre partea romana nu avem niciun fel de comunicare, ura pentru baietii astia care lucreaza in institutii de stat si isi iau bani pentru a nu comunica, sansa noastra sa numeste Leonardo.

Oamenii vor sa se promoveze, asa ca transmit publicului informatii. Bun, din comunicatul Leonardo, care anunta selectarea Vixenului, avem declaratia asta, data de directorul INCAS:

“It is a dedicated development program towards a new generation trainer we develop at INCAS, as a follow-up on the current IAR-99 Soim in service for the Romanian MoD. IAR-99 TD is a technological demonstrator to fully test and further develop new technologies for advanced trainer, with enhanced sensing and combat capabilities. The Vixen 500E radar system will bring the capability that we consider critical with respect to the operational environment for our future trainer.”

Nu o data, ci de doua ori in decurs de doua fraze, Catalin Nae vorbeste de noua generatie de trainere, ceea ce mi se pare foarte interesant.

Daca cititi site-ul frecvent stiti ca am mai discutat despre TD si despre faptul ca mie nu mi se pare un proiect viabil. Si nu mi se pare in ideea in care vor lua probabil avioanele Standard si le vor moderniza.

Dar daca discutam despre o noua generatie de trainere, avioane dezvoltate din 99, chiar pe structura lui 99, dar construite de la zero, se schimba cumva datele problemei. Asta desi in continuare cred ca nu vor avea finantare pentru un asemenea proiect.

7 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.