Home » Aviatie militara, featured, headline

Rafale, noul multirol al Indiei

1 February 2012 No Comment

Dassault Rafale a castigat unul din cele mai mari contracte militare din ultimii ani, fiind desemnat MMRCA-ul (medium multi-role combat aircraft) Indiei, invingand in “marea finala” europeanul Eurofighter Typhoon.

Desi indienii ezita inca sa anunte oficial acest lucru, cei de la Rafale s-au grabit, probabil din entuziasm, si au anuntat primul contract de export pentru Rafale. Si ce contract!

Greul nu a trecut pentru ca, dupa acest concurs de oferte, francezii si indienii se vor aseza din nou la masa negocierilor pentru a stabili contractul pana la ultima virgula, motiv de incredere pentru baietii de la EADS si al lor Typhoon, care nu cred ca Dassault se va putea plia pe solicitarile clientului.

In mare, contractul prevede vanzarea a 126 de bucati de Rafale, 18 fiind cumparate de indieni din Franta iar 108 urmand a fi asamblate, in prima faza, si apoi construite apoape integral de Hindustan Aeronautics.

Interesant va fi de aflat si in ce proportie se va realiza transferul de tehnologie, specialistii mizand pe faptul ca acesta va fi facut intr-o proportie extrem de mare, aproape de 100%.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.