Recordurile lui Felix Baumgartner

Austriacul Felix Baumgartner , omul care a ajuns la marginea spatiului si a sarit de acolo pentru a reveni pe Pamant, a stabilit nu mai putin de trei recorduri mondiale odata cu evenimentul care a avut loc duminica, 14 octombrie.

Iata care sunt recordurile lui Felix:

– Cea mai mare altitudine a unui balon cu o persoana la bord: 39.045 metri sau 128.100 ft

– Cea mai mare altitudine pentru un salt: 39.045 metri sau 128.100 ft

– Cea mai mare viteza atinsa de un om in cadere libera: 1.342 kilometri pe ora sau 834 mile pe ora sau Mach 1,24.

Al patrulea record vizat de Felix, cel de cea mai lunga cadere libera, nu a fost depasit, austriacul avand “doar” 4 minute si 19 secunde de cadere, cu 17 secunde mai putin decat americanul Joseph Kittinger.

Felix Baumgartner este insa primul si singurul om din lume care a reusit sa depaseasca viteza sunetului fara a avea vreun alt mijloc de propulsie decat propria greutate.

Cateodata trebuie sa ajungi foarte sus pentru a realiza cat suntem de mici, a spus austriacul inainte de a plonja spre pamant de la marginea spatiului.

El a explicat si cum a trecut peste cele mai delicate momente ale saltului, atunci cand s-a invartit haotic in atmosfera superioara.

E ca si cum ai inota, insa nu atingi apa. Marturisesc ca au fost niste momente in care credeam ca am probleme mari. Dupa ce am sarit, am inceput sa ma invart usor. Apoi miscarea s-a amplificat pana cand am intrat intr-o spirala periculoasa. Am incercat sa ma stabilizez… am intins o mana, dar nimic. Am intins-o si pe a doua si totul a ramas la fel. In costumul acela e destul de greu sa simti ceva, a fost o situatie delicata.

Din fericire, Felix a putut sa isi revina odata ce a ajuns in stratul mai dens al atmosferei, putand sa isi stabilizeze pozitia.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of