Home » Aviatie militara, featured, headline, Spectacole aviatice

Red Arrows in doliu. Red4 s-a prabusit si pilotul a murit (video)

21 August 2011 4 Comments

Red Arrows, celebra formatie de acrobatie a Fortelor Aeriene Regale Britanice, este in doliu dupa ce avionul cu numarul 4 al formatiei s-a prabusit, sambata, in timpul unei evolutii. Pilotul, locotenentul Jon “Eggman” Egging, a murit.

Pana in acest moment nu au fost determinate cauzele acestei tragedii, insa din primele informatii se pare ca ar fi vorba de o problema grava a avionului pe care pilotul l-ar fi indreptat spre liziera unei paduri, departe de zona locuita.

Ministerul Apararii din Anglia (MOD) a anuntat inceperea unei anchete pentru a stabili cu exactitate cauzele tragediei.

Locotenentul Jon Egging avea 33 de ani si facea parte din Red Arrows de nici un an de zile, el fiind cooptat in echipa in toamna lui 2010. Oficialii spun ca, din cauza talentului imens, a primit locul 4 (Red4) in celebra formatie Diamond Nine, cel mai dificil loc ce poate fi acordat unui membru proaspat al echipei.

Inainte de a fi trecut la Red Arrows, Jon Egging a pilotat Harrierul GR9, efectuand chiar si misiuni de lupta in Afghanistan.

Desi nu exista imagini video din momentul prabusirii, un cameraman amator a surprins momentul ruperii formatiei Diamond Nine si manevra oarecum nefireasca facuta de Red4. Urmariti mai jos clipul video:

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.