Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

“Reduci comanda de F-35, iti reducem contractele”, noua politica americana

21 February 2013 No Comment

F-35 productieIngrijorati de faptul ca tot mai multe state partenere in programul JSF isi reduc comenzile de F-35, americanii au trecut la contra-ofensiva. Astfel, firmele din statele care reduc numarul de avioane comandate vor avea mai putin de munca!

Primul stat lovit de aceasta noua politica americana este Italia. Peninsularii voiau initial 131 de avioane F-35, insa, in 2012, numarul acestora a fost redus la 90. Mai mult, discutiile continua in Parlament pentru a ajunge pe la 60 de Lightning II comandate in final.

Replicand acestor intentii, Stephen O’Bryan, inalt oficial in cadrul programului JSF a intreprins o vizita in Italia anuntand, pur intamplator, ca intelegerea dintre Lockheed Martin si Alenia a fost redusa proportional cu reducerea comenzii de avioane facuta de italieni anul trecut.

“Programul de colaborare industriala trebuie sa fie proportional si conform cu profilul cumparatorului de avioane”, a spus oficialul programului JSF.

Alenia Aermacchi produce aripile avionului F-35 si, in momentul semnarii acordului de colaborare cu Lockheed Martin, se vorbea ca va fabrica in jur de 800 de astfel de componente.

Masurile coercitive ale americanilor nu se opresc aici, Italia putand sa isi piarda viitorul rol de centru de pregatire si mentenanta pentru F-35 in sudul si centrul Europei.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.