Replica avionului Coanda 1910 a iesit in lume | Foto

Replica primului avion cu reactie din lume, cel construit de inginerul Henri Coanda in anul 1910, a iesit, in sfarsit, in lume cu ocazia mitingului aviatic de la Craiova.

Macheta la scara 1:1 construita de Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA), filiala Craiova, alături de grupul Policolor-Orgachim, a fost unul din punctele de atractie ale showului din Oltenia.

Sute de vizitatori s-au inghesuit pentru a se poza cu replica avionului cu care Coanda avea sa scrie pagini importante din istoria aviatiei.

Si sunt si poze de la Craiova:

Foto: Ziarul Financiar

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GUZU IONAdminvasile Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
vasile
Guest
vasile

Nu se vorbeste nimic despre adfevăratul constructor al acestei reeplici, colonelul de aviaţie, Ilie Dumitrescu, un împătimit al aeronauticii. Marele merit lui îi aparţine, precum i sponsorului, care a asigurat fondurile necesare. Se pare că acum alţii ar vrea să-şi însuşească aceste merite şi chiar să înstrăineze aparatul.

GUZU ION
Guest
GUZU ION

Felicitari celor care au avut curajul sa se inhame la o asemenea fapta.Dar daca au facut acest lucru trebuiau, in opinia mea sa respecte planurile originale. (vezi cartea ing. Antoniu)
Pentru cei care nu stiu, prima replica la scara 1/1 si mult mai apropiaa de original se afla la Muzeul Militar National fiind construita in anii 80.