Home » Aviatia Militara din Romania, Aviatie militara, featured, headline, Istorie

Reportaj de la Borcea, acum 13 ani | VideoA story from Borcea, 13 years ago | Video

12 January 2014 6 Comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn urma cu 13 ani, la sfarsit de octombrie 2001, aerodromul Borcea era un loc idilic; se zbura destul de mult, se traia in celebra “Colonie”, se facea aviatie.

Vreau sa va prezint astazi un reportaj putin mai altfel. De ce altfel? Pentru ca a fost realizat intr-o vreme in care bazele aeriene erau destul de inaccesibile (fie din cauza dezinteresului presei, fie din cauza opacitatii militarilor cu putere de decizie), intr-o vreme destul de tulbure, in care Fortele Aeriene Romane se aflau in plina perioada de tranzitie.

In imagini ii puteti vedea pe comandorul (acum general) Burhala, pe locotenent comandorul (acum comandor si-i uram ca pe viitor sa primeasca si o stea) Patilea, pe locotenent comandorul (acum pilot civil) Bucur si multi altii…

Calitatea clipului video nu este cea mai buna, insa merita sa-l urmariti si sa-l savurati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHere’s a story filmed 13 years ago, on October 2001, at Borcea military airbase by a Romanian television crew.

In the images you can see how the pilots lived and flyed at Borcea, a slight isolated airfield.

6 Comments »

 • Nicolae Aurelian said:

  Mai tin minte revista Top Gun care a publicat un material destul de amplu despre exercitiul de la MK cu AlphaJet-urile franceze (ai nostri inca zburau 29-le!) ….off!

 • ingi said:

  Imi amintesc cand am vazut amisiunea atunci, reportajul dinainte era cu trupa voltaj si inca retin fraze din acea emisiune… imi amintesc ca prin intermediul ei am invatat alte nume de aviatori, unul din ele din pacate urmand a-l intalni relativ repede, cand, pe 21 februarie anul urmator, avionul cu nr 6001 avandu-l ca pilot pe Adrian Savulescu s-a prabusit. Din emisiuni si din revista mai sus amintita mi-am hranit pasiunea pentru aviatie, iar ulterior cand am ajuns student pe bancile academiei deja stiam mai bine de jumatate din pilotii aviatiei militare.

  • Admin said:

   Foarte misto, mai ales ca oamenii astia chiar merita sa fie cunoscuti.

 • Voceslav Vagorsky said:

  Am vazut ,,unde” etalarea fortelor armate Peruane ; suntem mici copii.Astept raspuns la o intrebare si o remarca cu referire la drone.Astept raspuns ( daca se poate )!Multam.

 • Voceslav Vagorsky said:

  ,,undeva”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.