Reportaj de la Borcea, acum 13 ani | VideoA story from Borcea, 13 years ago | Video

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn urma cu 13 ani, la sfarsit de octombrie 2001, aerodromul Borcea era un loc idilic; se zbura destul de mult, se traia in celebra “Colonie”, se facea aviatie.

Vreau sa va prezint astazi un reportaj putin mai altfel. De ce altfel? Pentru ca a fost realizat intr-o vreme in care bazele aeriene erau destul de inaccesibile (fie din cauza dezinteresului presei, fie din cauza opacitatii militarilor cu putere de decizie), intr-o vreme destul de tulbure, in care Fortele Aeriene Romane se aflau in plina perioada de tranzitie.

In imagini ii puteti vedea pe comandorul (acum general) Burhala, pe locotenent comandorul (acum comandor si-i uram ca pe viitor sa primeasca si o stea) Patilea, pe locotenent comandorul (acum pilot civil) Bucur si multi altii…

Calitatea clipului video nu este cea mai buna, insa merita sa-l urmariti si sa-l savurati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHere’s a story filmed 13 years ago, on October 2001, at Borcea military airbase by a Romanian television crew.

In the images you can see how the pilots lived and flyed at Borcea, a slight isolated airfield.

6
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AdminVoceslav VagorskyingiNicolae Aurelian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nicolae Aurelian
Guest

Mai tin minte revista Top Gun care a publicat un material destul de amplu despre exercitiul de la MK cu AlphaJet-urile franceze (ai nostri inca zburau 29-le!) ….off!

ingi
Guest
ingi

Imi amintesc cand am vazut amisiunea atunci, reportajul dinainte era cu trupa voltaj si inca retin fraze din acea emisiune… imi amintesc ca prin intermediul ei am invatat alte nume de aviatori, unul din ele din pacate urmand a-l intalni relativ repede, cand, pe 21 februarie anul urmator, avionul cu nr 6001 avandu-l ca pilot pe Adrian Savulescu s-a prabusit. Din emisiuni si din revista mai sus amintita mi-am hranit pasiunea pentru aviatie, iar ulterior cand am ajuns student pe bancile academiei deja stiam mai bine de jumatate din pilotii aviatiei militare.

Voceslav Vagorsky
Guest
Voceslav Vagorsky

Am vazut ,,unde” etalarea fortelor armate Peruane ; suntem mici copii.Astept raspuns la o intrebare si o remarca cu referire la drone.Astept raspuns ( daca se poate )!Multam.

Voceslav Vagorsky
Guest
Voceslav Vagorsky

,,undeva”