Home » Aviatie militara, featured, headline

Reportaj de la Borcea – “Pilotii de vanatoare ai Romaniei” | Video

15 April 2013 No Comment

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn reporter si un cameraman de la postul Kanal D au vizitat recent baza aeriana de la Borcea, acolo unde este cantonata Flotila 86 Aeriana. A iesit un reportaj destul de frumusel, pigmentat pe alocuri cu stangaciile fetei care a relatat si care a decis, probabil, ca nu trebuie sa se informeze foarte mult.

Interesant este faptul ca in acest reportaj au aparut un veteran, comandantul Flotilei, generalul Catalin Bahneanu, si un pilot tanar, capitanul Serban Radu Mihai.

Pe scurt, cei de la Kanal D s-au axat cumva pe senzational, pe cat de misto si cat de periculoasa este meseria baietilor de la Borcea. Nu spun ca e ceva gresit in abordarea asta, desi ar trebui s-o spun, pentru ca meseria de pilot militar presupune mult mai mult decat ce au prezentat ei.

Mi-a placut insa faptul ca s-au dat declaratii oarecum complete, care n-au fost taiate si trunchiate pentru a se potrivi cu tema materialului.

Inainte de video, cateva cuvinte de la generalul Bahneanu:

“Piloti buni sunt, poate, peste tot. Pilotii foarte buni se gasesc insa rar. Iar in aceasta unitate se gasesc piloti foarte buni.

Mig-ul este un avion ca oricare altul. Te respecta daca il respecti.

Aceasta meserie nu se poate face daca nu pui pasiune si suflet. Este esential sa fii pasionat de aviatie.”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.