Reportaj despre spotterii din Romania | Video

spotteri timisoaraSpotterii din tara noastra sunt o “specie” tot mai prezenta in mass-media, lucru asta aratandu-ne cat de mult s-a dezvoltat fenomenul in Romania.

Recent, “vanatorii” timisoreni au fost eroii unui reportaj realiza de postul Digi24, reportaj pe care va invit sa-l urmariti mai jos, dupa ce veti citi prezentarea facuta de jurnalisti.

“Este vorba despre oameni a căror pasiune e vânătoarea de… avioane. O fac însă prin obiectivul aparatului de fotografiat. Se numesc plane-spotteri şi sunt aproape 1.000 în România. Dacă în mod normal, activitatea lor e interzisă, miercuri seară a intrat în legalitate, timp de trei ore, pe aeroportul timişorean “Traian Vuia”.

Alexandru este pasionat de tot ce înseamnă aeronautică. Îi plac avioanele și îi place să le surprindă în imagini profesioniste. Adică face plane-spotting. Şi-a descoperit pasiunea în 2008, iar de atunci nu ratează ocaziile de a fotografia giganţii transportatori.

Alături de Alexandru, alţi 13 fotografi au realizat imagini spectaculoase cu aeronavele. Au avut la dispoziție 3 ore, în care au surprins 5 decolări, 9 aterizări, dar şi misiuni ale elicopterelor militare.

Roxana Manasia – purtător de cuvânt Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timișoara: “Sperăm ca până la finalul anului să mai organizăm măcar o sesiune. Ne bucurăm că și de această dată amatorii de fotografie și pasionații totodată au dat curs invitației noastre.”

În România există peste 1.000 de adepți ai plane-spotting-ului. Au și un site unde socializează și pe care își publică fotografiile realizate.”

DIGI 24 – Vânătoare legală de avioane from ciaus marius on Vimeo.

Sursa este evident Digi24

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of