Resilient Resolve 2016: Canadienii trimit F-18 la Kogalniceanu

f-18Canadienii revin in Romania cu ale lor CF-18, de data asta pentru un exercitiu, Resilient Resolve pe numele lui, care pare foarte complex si interesant.

Patru avioane vor ajunge pe 1 martie la Mihail Kogalniceanu, acolo unde vor efectua misiuni in comun cu pilotii Bazei 86 Aeriene. Ce fel de misiuni? Ei bine, de antrenament, desigur, nu de Politie Aeriana. Nu.

Iata si comunicatul oficial al MApN:

Aproximativ 200 de militari din Forţele Aeriene Române, cu aeronave MiG 21 LanceR şi IAR 330 Puma, vor desfăşura, în perioada 1 martie – 10 aprilie, antrenamente specifice împreună cu un detaşament format din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave de tip CF-18 Hornet aparţinând Forţelor Aeriene Regale Canadiene.

Exerciţiile, care se vor desfăşura în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanţa, au ca scop antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, pentru îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate ale Alianţei Nord-Atlantice şi creşterea nivelului de cooperare cu aliaţii.

Canadienii au mai fost in Romania in perioada mai – august 2014, dar la Campia Turzii, fix in perioada in care se intamplau invazii prin Ucraina.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Daca vin canadienii înseamnă că Putin le pregătește ceva ucraienilor?

jap
Guest
jap

Adevarul e dincolo de noi.