Romaero intra pe piata imobiliara. De ce? D-aia!

Romaero face o miscare indrazneata si periculoasa, urmand a intra pe piata imobiliara din Bucuresti prin intermediul unei companii pe care o va infiinta.

Intai stirea, sa stim despre ce vorbim:

“Romaero, companie specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, intenţionează să îşi creeze filială prin care să îşi valorifice activele excedentare, proiectul aflându-se pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor convocată pentru 24 aprilie. Terenurile pe care îşi desfăşoară activitatea compania sunt evaluate la câteva zeci de milioane de euro, fiind vorba de una din cele mai scumpe zone imobiliare ale Capitalei.

Astfel, acţionarii societăţii vor vota aprobarea înfiinţări unei filiale – societate comercială pe acţiuni – sub denumirea Romaero Development SA.

„Scopul filialei va fi acela de a acţiona ca un vehicul investiţional dedicat valorificării activelor excedentare (care nu necesare activităţii prezente şi viitoare pentru realizarea obiectului de activitate statutar) ale Romaero SA, pe care le va putea prelua de la aceasta din urmă în condiţii de piaţă”, se arată în convocator.”

In regula, despre ce e vorba in propozitie? Ca mai toate companiile de stat, Romaero a mostenit multe active. Active care sunt, de multe ori, inutile data fiind situatia actuala a companiei, care si-a restrans activitatea fata de perioada de glorie. Iar conducerea firmei vrea sa valorifice aceste active ca sa… uite ca asta nu stim inca.

Teoretic, daca ai companie care desfasoara o anumita activitate si, in cadrul companiei, mai ai niste terenuri care zac nefolosite de ani buni si nici nu-s perspective sa le utilizezi in activitatea ta, mai bine le vinzi/inchiriezi si folosesti bani pentru ceva constructiv.

Practic, ma tem ca oamenii isi vor face firma si se vor pune pe parcelat si vandut terenuri, iar banii vor ajunge nu se stie unde. Pentru ca aici e ingrijorarea mea. Daca nu vor utiliza banii pentru stabilizarea si dezvoltarea companiei, vanzarea de terenuri se cheama tun. Fie ca banii ii vor lua unii smecheri, fie ca vor acoperi gauri bugetare sau prime pentru angajati.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarRaptorJohann Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Johann
Guest
Johann

Trist!
Macar stim sigur ca in zonele respective o sa mai apara un mall in loc de o hala de productie in domeniul aviatiei, asa cum era normal. 🙁

Raptor
Guest
Raptor

Trist va fi cand va disparea Muzeul Aviatiei din zona de nord a capitalei si daca nu ma insel si unicul din tara.
Va fi trins cand Min apararii sau Min de interne vor vinde din terenurile detinute si aici sunt o gamada de poligoane, UM, etc goale in care trebuie sa asiguri paza si conservare, plus cheltuieli cu utilitatile.
Astea TUNURI taica.

Poate fac si astia vreo discoteca sau sala de mese ca aia de la Turbomecainca, alias Turbodequila :))

Cezar
Guest
Cezar

Urmeaza UMB si mai sunt destule, poate INCAS. Pacat! 🙁

Macar de le-ar scoate pe toate din capitala, organizat, si le-ar muta in Ilfov intr-un fel de consortiu industrial. Cu banii aia sa le si reutileze, nu doar sa construiasca hale si facilitati noi.