Romania a trimis cei mai buni piloti de MiG-21 la NATO Days 2016

Foto: Nicusor Craciun
Foto: Nicusor Craciun
Inainte sa ma injurati, si-s convins ca o sa imi atrag cateva cuvinte nu tocmai placute, trebuie sa stiti ca titlul reprezinta opinia mea personala si subiectiva. Nu incerc si nu am incercat vreodata sa fac vreo ierarhizare in randul pilotilor, dar pur si simplu mie, din afara asa, cei doi mi se par cei mai buni. Daca tot vreti sa ma injurati, primesc.

Bun, daca am clarificat ce era de clarificat vreau sa va spun ca Romania participa la editia 2016 a NATO Days, organizata in Cehia, la Ostrava, cu trei avioane, doua MiG-uri 21 LanceR de la Baza 86 Aeriana si un C-27J Spartan de la Baza 90 Transport Aerian.

MiG-urile sunt pilotate de comandorii Dan “Motanu” Moise si Gheorghe “Gica” Stancu si au ajuns deja om Cehia.

Din cate am vazut pe programul oficial, unul dintre LanceR-e va fi expus static, alaturi de Spartan, in timp ce celalalt va face o demonstratie de zbor.

In masura in care se va putea, si tind sa cred ca se va putea, o sa va arat si un clip video cu evolutia MiG-ului nostru la NATO Days.

Si, ca sa nu uit, ar trebui sa discutam ceva mai tarziu despre ce se va intampla cu MiG-ul 21 in cadrul Fortelor Aeriene pentru ca, asa cum spun si cehii, “Romania, which is currently the only country that can provide it, it will come to NATO Days”.

Mi se pare ca 21 se transforma intr-o comoara de pret, una care ne poate ajuta sa ne promovam bine de tot peste hotare, daca vom continua sa zburam cateva chiar si numai pentru display.

18
Leave a Reply

avatar
8 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
AdiAdrianCezarMig-21 LanceRV Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Lasă că la anul o să ne ducem cu F-16 LanceR,ca să moară bulgarii de ciudă. Bine înțeles că ’21 este o comoară de preț. Pe unde am fost pe afară l-am văzut pe ’21 numai pe la muzeu. Lume,lume veniți să vedeți mutantul.

vali
Guest
vali

Nu incerci sa faci ierarhizare dar ai facut-o. Ar fi fost mai corect, lasand subiectivismul, ca sunt 2 dintre cei mai buni piloti.

V
Guest
V

Nu vad rostul sa scoti rabla (21), la plimbare. Daca era o expozitie retro: ok, dar asa. Stai acasa, nici dracu nu vrea sa mai vada 2nd generation fighter jet.
Let’s be serious, people are talking about 5th generation and 6th and at this expo will be 4th generation si vine Romanu cu Mig 21.
Nu e mimic rau in a sta acasa daca ” N-ai cu ce ma “.

vali
Guest
vali

Ai dreptate, tu nu vezi rostul dar altii il vad. Nu uita ca Lancer-ul poate executa misiuni la standarde NATO, a facut impresie buna la toate exercitiile in cooperare cu alte tari, a asigurat serviciul de politie aeriana pentru tarile baltice, la show-urile aeriene se descurca acceptabil.

Apropo, ce ti-e si cu romgleza asta…

V
Guest
V

Altii , care altii ? Restul NATO, care au 4+ generation cu o exceptie sau doua. Sa fim seriosi, nu Sint intersati, (cum spunea Jap: and I don’t like to agree with him, ca e prea pesimist), se uita la el ca la muzeu.
A doua intrebare: dubla cetatenie si folosire relativ redusa a limbei romane de 11 ani.
E mai usor de scris in engleza pe telefon, plus ca urmaresc numai doua site-uri romanesti: Aviatia Magazin si 130km.ro.

Scuze daca deranjez. Nu e scopul meu.

Jap
Guest
Jap

Vali, ai uitat să spui că ’21 va apare în Transformărs 5 ca părintele Decepțiconilor. Dacă nu înpărțim banii de pe bilete cu Cehii,sîntem fraieri,măcar să ne alegem cu ceva! Forța fie cu ’21.

vali
Guest
vali

N-are rost sa iti mai raspund pentru ca nu meriti un raspuns.

Cezar
Guest
Cezar

E ca la fotbal. Cine e mai bun, Messi, Ronaldo sau Neymar? Pai depinde cine-ti place tie mai mult, pentru ca buni sunt toti!

Asa si cu pilotii…

Jap
Guest
Jap

Hagi

Adrian
Guest
Adrian

Faceti un exxercitiu de imaginatie si ganditi-va ce frumos ar putea sbura mig 21 in formatie cu F 16 la showurile aeriene…..ar fi ceva frumos

Adrian
Guest
Adrian

Faceti un exxercitiu de imaginatie si ganditi-va ce frumos ar putea zbura mig 21 in formatie cu F 16 la showurile aeriene…..ar fi ceva frumos si unic….