Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania accelereaza procesul de achizitie a multirolului. Vine F-16!

8 August 2012 2 Comments

Romania va accelera, in perioada urmatoare, procesul de achizitie a avionului multirol, dupa cum a anuntat dom’ ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu.

Prezent la Flotila 71 Aeriana de la Campia Turzii, dom’ ministru nu a scapat ocazia de a anuntat, inca o data, ca tara noastra va cumpara nu numai F-16, dar si un avion de generatia a V-a, adica F-35.

“Chiar daca parcurgem o perioada de austeritate economica grea, va anunt ca am accelerat procesul de achizitie a avionului multirol. In acest sens, exprim un angajament, un crez al meu mai vechi, conform caruia obiectivul strategic al Romaniei pentru achizitia aparatelor multirol trebuie sa fie achizitia aparatelor de generatia a V-a in urmatorii 20-25 de ani si sa traversam tranzitia in cel mai economic mod cu putinta. Accelerare inseamna ca procesul se va derula rapid si nu va dura opt ani, ci va dura doua luni si vom lua cu certitudine o decizie”, a anuntat ministrul Apararii.

Dobritoiu a precizat ca avioanele multirol vor fi F-16. Probabil alea la mana a doua sau a treia pe care le vand olandezii si portughezii. Si care nu-s multirol.

Dom’ ministru a fost prezent la Campia Turzii cu ocazia Zilei Inaltilor Oaspeti din cadrul exercitiului Dacian Viper 2012. Exercitiu la care americanii din Air National Guard au adus niste F-16. Asta ca sa fie subtili, pentru ca puteau sa vina direct cu F-35 si sa-i provoace un orgasm mental lu’ dom’ ministru.

Si pentru ca usor-usor ma enerveaza tot mai mult atitudinea baiatului de la minister, in curand voi reveni cu ceva mai… acid.

P.S. Multumesc lui Marian Coste pentru poza superba!

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.