Romania accelereaza procesul de achizitie a multirolului. Vine F-16!

Romania va accelera, in perioada urmatoare, procesul de achizitie a avionului multirol, dupa cum a anuntat dom’ ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu.

Prezent la Flotila 71 Aeriana de la Campia Turzii, dom’ ministru nu a scapat ocazia de a anuntat, inca o data, ca tara noastra va cumpara nu numai F-16, dar si un avion de generatia a V-a, adica F-35.

“Chiar daca parcurgem o perioada de austeritate economica grea, va anunt ca am accelerat procesul de achizitie a avionului multirol. In acest sens, exprim un angajament, un crez al meu mai vechi, conform caruia obiectivul strategic al Romaniei pentru achizitia aparatelor multirol trebuie sa fie achizitia aparatelor de generatia a V-a in urmatorii 20-25 de ani si sa traversam tranzitia in cel mai economic mod cu putinta. Accelerare inseamna ca procesul se va derula rapid si nu va dura opt ani, ci va dura doua luni si vom lua cu certitudine o decizie”, a anuntat ministrul Apararii.

Dobritoiu a precizat ca avioanele multirol vor fi F-16. Probabil alea la mana a doua sau a treia pe care le vand olandezii si portughezii. Si care nu-s multirol.

Dom’ ministru a fost prezent la Campia Turzii cu ocazia Zilei Inaltilor Oaspeti din cadrul exercitiului Dacian Viper 2012. Exercitiu la care americanii din Air National Guard au adus niste F-16. Asta ca sa fie subtili, pentru ca puteau sa vina direct cu F-35 si sa-i provoace un orgasm mental lu’ dom’ ministru.

Si pentru ca usor-usor ma enerveaza tot mai mult atitudinea baiatului de la minister, in curand voi reveni cu ceva mai… acid.

P.S. Multumesc lui Marian Coste pentru poza superba!

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AdminAndrei Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Guest
Andrei

Avioane adevarate in ce an vom avea?