Home » Aviatie militara, featured, headline, Istorie

Fortele Aeriene caseaza alte 5 MiG-uri 21

23 January 2012 No Comment

In anul 2012, Fortele Aeriene Romane vor casa alte 5 aparate MiG-21, avioanele supersonice urmand a fi cedate mai multor localitati din tara, pentru a fi expuse, in vederea amenajarii unor monumente comemorative.

Potrivit unui proiect de lege al Ministerului Apararii (M.Ap.N.), MiG-urile casate au preturi cuprinse intre, atentie!, 929 de lei (nici 10 milioane de lei vechi) si 7145 de lei.

Avioanele vor fi demilitarizate, sigurul scop al vanzarii/ cedarii urmand a fi expunerea in spatii publice.

Aparatele vor fi trimise catre consiliile locale din localitatile Stoenesti, judetul Olt, Caransebes, judetul Caras-Severin, Mihail Kogalniceanu si Navodari din judetul Constanta.

Consiliile locale mai sus mentionate, se obliga sa realizeze cu fonduri proprii si prin mijloace proprii preluarea si transportul bunurilor mobile de la locul de depozitare a acestora la locul de amplasare precum si amplasarea intr-un loc vizibil unui public larg, angajandu-se totodata sa dispuna masurile necesare de ambientare suplimentara a zonei si de asigurarea securitatii, integritatii si intretinerii bunurilor, se arata in nota de fundamentare a proiectului de lege.

In 2011, alte cateva MiG-uri 21 si IAR-93 au fost scoase din evidentele Fortelor Aeriene Romane, demilitarizate, demontate si trimise altor localitati din tara pentru expunere.

In tot acest timp, pilotii romani de supersonic zboara tot mai putin in asteptarea deciziei izbavitoare de achizitie a unui model de avion militar multirol. Insa reprezentantii M.Ap.N. sunt mai interesati, se pare, de casare decat de achizitie.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.