Romania cumpara 12 avioane F-16. In 2017!

f-16 portugaliaRomania va cumpara o escadrila – 12 avioane – de F-16 la mana a treia din Portugalia. Aparatele de zbor vor fi platite treptat, imediat ce contractul va fi incheiat, insa Fortele Aeriene Romane le vor putea folosi abia din 2017, cand vor fi achitate iar resursa de zbor a MiG-ului 21 LanceR va expira.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a intreprins, recent, o vizita in Portugalia unde a discutat cu omologul sau, printre altele, contractul de vanzare-cumparare a celor 12 avioane.

“Un punct aparte in discutiile noastre (cu omologul portughez – n.red.) a fost cel legat de derularea programului referitor la inzestrarea Armatei Romane cu o escadrila de avioane de tip F-16. Discutiile se poarta, deocamdata, la nivel tehnic. Urmeaza, probabil, pe la sfarsitul lunii mai, sa finalizam documentele cu partea portugheza si ulterior cu partea americana pana in septembrie, astfel incat din acest an sa reluam programul de inzestrare cu avioane multirol, la nivelul unei escadrile insemnand 12 avioane.

In momentul in care vor fi finalizate toate negocierile, vom discuta si despre sume. In acest pachet intra si pregatirea pilotilor, si mentenanta si modernizare si tot. Avioanele le vom putea folosi in momentul in care va expira resursa pe care noi o avem in momentul de fata pe aparatele MIG 21 Lancer. Atunci vom avea si o escadrila pentru politia aeriana cu avioane multirol, cu aproximatie in anul 2017”, a declarat Mircea Dusa, potrivit Agerpres.

Bun, din declaratiile ministrului Dusa se subinteleg cateva lucruri extrem de importante:

– asa cum ne asteptam si in ciuda oricarei logici, guvernantii uselisti (ne amintim si de fostul Dobritoiu) insista pentru achizitionarea a numai 12 avioane, folosite si rasfolosite, fara niciun fel de program de offset oferit de vanzator si supraevaluate.

– avioanele vor fi platite anticipat! Asta inseamna ca vom incepe sa achitam ratele catre Portugalia din momentul semnarii contractului, dar vom beneficia de bunurile achizitionate, recte de avioane, dupa ce le vom achita, in 2017! Fara sa caut prea mult, tipul asta mi se pare daca nu unic, macar unul special, pe care scrie cu litere mari si ingrosate TEAPA!

– minciunilor constante spuse de catre oficiali in presa li se mai adauga una: pana acum ni s-a bagat pe gat gogoasa folosirii in paralel a MiG-urilor 21 cu aceste F-16 “noi”. Acum aflam ca. dimpotriva, vom “trage” de MiG-uri pana nu se va mai putea, dupa care ne vom baza doar pe cele 12 avioane F-16. Avioane care stau deja in conservare de cativa ani, care vor fi modernizate (ce, cum, de ce) si care vor sta iarasi in conservare pana in 2017.

– cele 670 de milioane de euro/ dolari anuntate de Dobritoiu ca si cost al programului, plus/minus alte cateva zeci de milioane, s-au “evaporat”. Noul ministru e mai smecher, evita sa anunte sume pana la finalul negocierilor, desi la negocierile de acum tocmai despre bani s-a discutat.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Admingeo Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
geo
Guest
geo

guvern de rahat.asa au facut cu fregata.macar de luau 24.cu 12ce faci.or sa zboare doar jumate din ele