Romania cumpara 15 avioane F-16?

F-16 Elephant WalkRomania ar fi gata sa cumpere nu mai putin de 15 avioane F-16 folosite, si nu 12, asa cum se anuntase initial.

Informatia vine de la prestigioasa publocatie “Jane’s”, care a relatat declaratiile premierului Victor Ponta referitoare la multirol.

Asadar, specialistii de la “Jane’s” sustin ca tara noastra are in vedere achizitionarea a 15 bucati de F-16 la mana a doua din Portugalia sau Olanda. O escadrila, 12 aparate, ar fi pentru serviciul operational, iar cele trei avioane suplimentare le vor inlocui pe cele care se vor defecta pe parcursul utilizarii.

Problema, daca pot sa spun asa, este ca portughezii au anuntat public si de mai multe ori ca sunt gata sa disponibilizeze maxim 12 avioane F-16 din cele pe care le au in dotare. Mai mult, ei ar vrea sa vanda doar noua, asadar cele 15 pe care le-ar dori Romania ar veni… nu se stie de unde.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AdminNight-elf Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Night-elf
Guest

Eu am un feeling in legatura cu treaba asta. Se vorbeste atat de mult despre ea incat mi-e greu sa cred ca de facut se si face ceva. Pun pariu ca o sa mai dureze MUUULT pana o sa se cumpere din nou avioane de vanatoare in Romania.