Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania cumpara 15 avioane F-16?

1 March 2013 2 Comments

F-16 Elephant WalkRomania ar fi gata sa cumpere nu mai putin de 15 avioane F-16 folosite, si nu 12, asa cum se anuntase initial.

Informatia vine de la prestigioasa publocatie “Jane’s”, care a relatat declaratiile premierului Victor Ponta referitoare la multirol.

Asadar, specialistii de la “Jane’s” sustin ca tara noastra are in vedere achizitionarea a 15 bucati de F-16 la mana a doua din Portugalia sau Olanda. O escadrila, 12 aparate, ar fi pentru serviciul operational, iar cele trei avioane suplimentare le vor inlocui pe cele care se vor defecta pe parcursul utilizarii.

Problema, daca pot sa spun asa, este ca portughezii au anuntat public si de mai multe ori ca sunt gata sa disponibilizeze maxim 12 avioane F-16 din cele pe care le au in dotare. Mai mult, ei ar vrea sa vanda doar noua, asadar cele 15 pe care le-ar dori Romania ar veni… nu se stie de unde.

2 Comments »

  • Night-elf said:

    Eu am un feeling in legatura cu treaba asta. Se vorbeste atat de mult despre ea incat mi-e greu sa cred ca de facut se si face ceva. Pun pariu ca o sa mai dureze MUUULT pana o sa se cumpere din nou avioane de vanatoare in Romania.

  • Admin said:

    Asta e evident. Mai ales ca a scazut comisionul đŸ˜€

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.