Romania cumpara a doua escadrila de F-16 din Statele Unite

Nu va speriati, vor fi tot avioane second-hand, revitalizate si modernizate pentru a fi la acelasi nivel cu cele pe care le avem deja in dotare.

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a anuntat miercuri, in conferinta de presa in care a facut bilantul mandatului sau, ca au inceput negocierile Romania – SUA pentru a doua escadrila.

El a mai spus ca se discuta cu americanii pentru ca nicio tara europeana nu s-a aratat dispusa sa vanda F-16 second in orizontul de timp dorit de noi, adica in urmatorii unul-doi ani.

In aceste conditii, se pare ca vom lua F-uri A/B din “depozitul” AMARG pe care le vom revitaliza si moderniza cu nu stim inca cine. Sunt sanse mari ca tot portughezii de la OGMA sa primeasca acest contract, mai ales ca prin SUA ale Americii nu se mai joaca nimeni cu avioane atat de vechi.

Va fi foooarte interesanta valoarea contractelor, dar si modul de lucru. Va da SUA gratis avioanele Portugaliei, care le va prelua si moderniza si apoi ni le va vinde noua, cu echipamentele pe care noi le vom cumpara de la americani? Ne vor ceda noua avioanele si noi le vom trimite in Portugalia?

Oricum, sunt sanse mari ca aceasta a doua escadrila sa fie mai scumpa decat prima.

17
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Florian CIRCIUMARUPetreRaptorMig-21 LanceRLanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Hai ca la afaceri paguboase ne pricepem cel mai bine.

@LanceRe…..te intrebam ceva legat de IAR TD si irakienii la un alt articol, insa nu ai catadicsit sa ne raspunzi….e pe pe bune sau la sto ce ai afirmat tu? 🙂

Alex
Guest
Alex

Portugalia iese din ecuatie la fel ca orice alt prim contractor care nu este inregistrat in SUA. OGMA a fost exceptia de la regula pentru ca a fost un transfer de la guvern la guvern ale unor aparate de zbor care erau proprietatea statului portughez. O achizitie directa din SUA implica un prim contractor inregistrat in SUA, daca nu chiar unul dintre centrele de logistica ale USAF actionand ca prim contractor, in concordanta cu Defense Federal Acquisition Requlations (DFAR). Avioanele nu vor fi “gratis” ele avand un cost nominal de $637.000.

Jap
Guest
Jap

Se pare că mergem din țeapă’n țeapă. Apropo le-au reparat pe ălea 2 care n-au zburat la Arcul de Triumf? Sau le-au trimis la Remat?

Petre
Guest
Petre

Bre Jap, tu ai minte ? Intreb si eu. La sh-uri ce ai vrea, rog lumineaza-ne si pe noi astia muritorii de rand. Buun, la avioane noi nu mai e timp, ar dura pe putin 4-5 ani intrucat sunt proceduri, comisii si multi ofertanti. Problema tot a noastra este, trebui din timp la…achizitia de avioane noi. SH-urile sunt o soluie de moment de respiro, ca cineva a “impins” lucrurile” sa iasa asa e foarte posibil, dar oricum pe loc sa iei avioane nu este alta solutie, ceea ce ma duce la ce vroiam sa zic. Nu poti cere off-set la… Read more »

Florian CIRCIUMARU
Guest
Florian CIRCIUMARU

Aşa vor unii locţiitori aviatori care s-au ajuns sus! Ce nu e clar?

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Scuzati-ma de intrebare da’ , ce valoare are anuntul asta al lui Motoc avand in vedere ca vine la putere un nou guvern cu noi ministri si un nou parlament? Vor face astia noi ce vrea Motocu?

Raptor
Guest
Raptor

F-16 din “depozitul” AMARG. :))) AMARG e un fel de cimitir de avioane. Multe din avioane de la AMARG sunt deja canibalizate. Alta teapa.