Romania cumpara avioane F-16: Minciunile ministrului Apararii Romania buys F-16: Defence Minister’s lies about the purchase

F-16Romania va achizitiona 12 avioane F-16 AM/BM, la mana treia, din Portugalia. Pe masura ce detaliile contractuale ies la iveala, tot asa se intampla si cu minciunile nerusinate ale ministrului Apararii, Mircea Dusa.

Una dintre cele mai mari gogosi aruncata pe piata de ministrul Dusa a fost aceea ca avioanele (foarte) vechi cumparate pe bani (foarte) multi din Portugalia vor fi, practic, ca noi.

De mai multe ori, in desele interventii pe aceasta tema, Mircea Dusa a sustinut ca din vechiturile portughezo-americane nu va ramane decat fuselajul, totul urmand a fi schimbat. Inclusiv motoarele.

Nu cu mult timp in urma, Aviatia Magazin atragea atentia ca ministrul Apararii minte, citand documente oficiale portugheze care sustineau ca motoarele avioanelor destinate Romaniei vor fi cele vechi, supuse doar unei reparatii capitale.

Acum, dupa semnarea contractului de achizitie si dupa efectuarea primei plati catre partenerul lusitan, iese la iveala si adevarul. Ministerul Apararii din Romania, prin intermediul unui comunicat oficial, recunoaste ca avioanele F-16 vor avea vechile motoare.

“În perioada următoare, aeronavele vor fi modernizate, motoarele vor fi reparate capital şi va începe pregătirea, în Republica Portugheză, a personalului român ce va opera avioanele F-16 (9 piloţi şi 75 de tehnicieni).” – Comunicatul integral este pe site-ul mapn.ro.

Ca sa nu existe dubii, iata doar doua din declaratiile date de ministrul Mircea Dusa in ultimele luni:

“In cele 600 de milioane intra cele 12 avioane, achizitia a 14 motoare noi – 12 pe avioane si alte doua de rezerva – instruirea a 15 piloti si 80 de ingineri si personal tehnic, precum si armamentul din dotarea avioanelor – rachete – si modernizarea infrastructurii aeroporturilor din Romania de pe care vor decola avioanele.”

“Am văzut multe dezbateri în presă referitoare la faptul că noi cumpărăm avioane vechi. Un avion care are motoare noi, armament nou, sistem electronic de zbor nou este un avion nou. Când vorbim de această capabilitate pentru care se alocă banii, nu vorbim doar de achiziţia avioanelor. Vorbim de motoarele noi, de motoarele de rezervă care trebuie să existe la Statul Major.“

Intrebarea care se pune acum este oare cu ce ne-a mai mintit ministrul Apararii?F-16Romania will buy 12 F- 16 AM / BM fighter jets, at third-hand,from in Portugal. As contractual details emerge, so are the shameless lies of Romanian Defence Minister, Mircea Dusa.

One of the biggest lies said by the Minister Dusa was that the (very) old planes bought with (a lot of) money from Portugal will be virtually new. Several times, in his frequent interventions on this issue, Mircea Dusa said that the Portuguese- American junk will have only an old fuselage and everything else is going to be changed. Including engines.

Not long ago, Aviatia Magazin Mind notes that Defence Minister , citing official documents claimed that Portuguese aircraft engines for Romania will be the old, subject only to an overhaul .

Now, after signing the contract and after the first installment was paid, some of the truth comes out. Romanian Ministry of Defense, through an official statement, recognizes that F-16s will have old engines.

” In the near future, aircrafts will be upgraded, engines will be repaired and will start preparing, in Portugal, Romanian personnel wich will operate the F- 16s (9 pilots and 75 technicians). ”

So, we’ll have old fighter jets, old engines and, of course, same old lies from high officials of the state.

16
Leave a Reply

avatar
9 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
AdminbilaLIVAKHEAdamCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
GeorgeGMT
Guest

Acu’ sunt aboslut sigur ca daca Dusa spune ceva… Cu avioanele ne-am lamurit, ma intreb ce va fi cu Delfinul, ca si ala trebuia sa intre la modernizare, conform tot cu spusele lui Dusa. Poate ii baga niste catarge si imprumuta din vele lui Mircea. Scarba…

Johnny
Guest
Johnny

Stiu eu ce ne-am mai mintit: cu absolut tot.

Marius Constantin
Guest

Eh… Conform declaratiilor lui José Pedro Aguiar-Branco, sunt 9 piloti si 79 tehnicieni. Obtinerea IOC va fi sprijinita atat de portughezi cat si de americani(care vor incasa cea mai mare parte din bani). In cifre exacte: –186.2 milioane de euro ajung in Portugalia (108 pentru avioane si serviciile de antrenament, instructie si suport logistic; din aceasta suma, 40 milioane vor fi incasati de industria portugheza de profil) –52 milioane de lei (putin sub 12 milioane de euro) va costa infrastructura din Baragan. –Diferenta de bani va ajnge peste balta, la americani pentru armament (echivalentul a 100 milioane de euro), antrenament… Read more »

Marius Constantin
Guest

Deci? Ceva noutati din directia Ministerului?

Cezar
Guest
Cezar

Asta cu motoarele e vrajeala de se vede de pe Marte. Prima oara o baga ca-s noi, apoi face afacerea, dupa care sunt SH modernizate(de..amnezia asta). Cand or sa ajunga in Romania o sa avem surpriza sa vedem ca defapt sunt vechi si omorate, si ca am inteles noi gresit, iar de banii dati decat le primim si gata, modernizarea o vom face ulterior, noi, din banii nostri, altii la numaratoare! Shalom! 🙁

Adam
Guest
Adam

Știmați Românii
Nu este așa de râu în țara voastră. Noi am lansat avioanele suedice pentru 10 ani și acesta a costat mai mult bani, decât avioane voastre, care nu trebuie să le înapoați sau să platiți din nou dupa 10 ani. Acesta este posibil numai în țara nouă *avansată*.
Saluturi din Cehia

LIVAKHE
Guest
LIVAKHE

VA SPUN EU SIGUR,VA FI EXACT CEEA CE S-A INTAMPLAT CU C-130HERCULES.
ADIK AU VENIT,AU FOST BUNE SI VIABILE PANA AU TRECUT GARLA,IAR DUPA 6 LUNI AU FOST BUNE DOAR 1(UNU)RESTUL ERAU PIESE ADIK SE PRACTICA CANIBALISMUL.

bila
Guest
bila

INAINTEA LUI DUSA AU MAI FOST VRE-O 2 MINISTRII AI APARARII CARE DADEAU INFORMATII DESPRE f16 S.H…GENERALITATI FARA GREUTATE.CHESTIUNEA CARE PUTE,PORNESTE DE LA IDEEA DE A REFUZA OFERTA SUEDEZILOR CU AERONAVE NOI SI MODERNE,CU REINVESTIREA CAPITALULUI IN INFRASTUCTURA ECONOMIEI ROMANESTI.NU MAI SPUN CA SI RUSII AVEAU OFERTE BUNE,DAR..NATO E NATO.CINE A REFUZAT ACEASTA OFERTA?PAI NU CUMVA MARINARUL?DE CE CREDETI CA S-A PUPAT PE DINTI CU BUSH JR. SI BAROSSO?PENTRU CA LA O ASEMENEA AFACERE IDIOATA,COMISIOANELE TREC PE LA COTROCEAUA…MARINARUL A FOST INCOLTIT CU CEVA TIMP IN URMA DE CATRE FOSTUL SEF AL FORTELOR AERIENE(G-RAL.C.C.)CU ARGUMENTE DE PROFESIONIST IN AVIATIE MILITARA… Read more »