Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania cumpara drone alaturi de NATO

22 May 2012 No Comment

România şi alte 12 state NATO vor cheltui trei miliarde de euro pentru a achiziţiona şi a opera în comun cinci avioane fără pilot concepute de americani, în cadrul unui ambiţios program de supraveghere aeriană în Europa, anunţa un oficial al Alianţei Nord-Atlantice.

Treisprezece state NATO, între care Germania, Italia, România şi Statele Unite, vor investi un miliard de euro în achiziţionarea unor avioane de recunoaştere fără pilot de tip Global Hawk, fabricate de compania americană Northrop Grumman.

Aceste ţări vor mai cheltui în plus două miliarde de euro pentru funcţionarea sistemului global de supraveghere, denumit Alliance Ground Surveillance (AGS, Supraveghere Terestră Aliată), timp de două decenii, de la baza aeriană Sigonella din Sicilia (Italia), a precizat oficialul.

Asta e stirea Realitatii TV. La finalul Summit-ului NATO, americanii au anuntat ca decizia este luata si ca Romania, plus partenerii din NATO, vor scoate din conturi 3 miliarde de euro pentru aceasta achizitie.

Presedintele nostru, ilustrul Basescu, a comentat, in stilul lui securist, informatia americanilor.

“Nu mărim taxele. Deci nu mărim taxele pentru nimic, nu confirm şi nu infirm comunicatul Casei Albe.”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.