Romania cumpara si a doua escadrila de F-16

Foto: ZetArt
Foto: ZetArt
Romania va achizitiona si o a doua escadrila de avioane multirol F-16.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca vor fi demarate in curand procedurile pentru achizitionarea celei de-a doua escadrile.

“Vom începe şi procedurile privind achiziţia celei de-a doua escadrile de avioane multirol”, a spus Duşa ca Baza Aeriana de la Campia Turzii.

Va fi vorba tot despre avioane la mana a doua (poate a treia?) scoase din dotare de cine stie ce state europene.

Grecia ar fi gata sa vanda niste F-16, la fel Belgia, Olanda, Danemarca si chiar Norvegia. Sigur, au si americanii sute de bucati stocate, dar cred ca ar intra pe fir niste procurori daca am reusi sa luam avioane acum din SUA, mai ales daca pretul de achizitie ar fi mai mic decat cel al aparatelor portugheze.

11
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Mig-21 LanceRLanceRCezarAndreicristian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
cristian
Guest
cristian

De ce tot scrieți ca F-16 sunt multirol? Ca nu sunt multirol.Sunt la fel de multirol ca MIG-21. Iar americanii mint când spun ca sunt multirol. Reclama este sufletul comerțului.

Andrei
Guest
Andrei

Asta cu procurorii e ultima. Depinde de multi factori pretul. Asta primele par asa scumpe pentru ca e de pregatit piloti, e de refacut infracstructura, e de cumparat armament… Ceva e sa iei din Portugalia, ceva e sa iei din Belgia, ceva e sa iei din Belgia.

Daca e sa o lu om asa… asta inseamna ca oricine e pasibili de securistii astia… (prea cinstitii procurori).

Cezar
Guest
Cezar

Ciudat, sau nu….este faptul ca inca nu au anuntat oficial ca este vorba despre F 16. Desi cred ca sansele de a lua altceva, cu atat mai mult ca ele sa fie noi, sunt sub 1%. Dar speranta moare ultima, aproape odata cu tara asta amarata!