Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania cumpara sisteme Patriot (?!?!)

12 July 2017 12 Comments

Sunt pe fuga, o scriu pentru ca mi se pare inca de necrezut: Romania va cumpara sisteme Patriot din Statele Unite!

Nu-i o gluma, va dau citatul din Reuters si dezvoltam mai tarziu:

The U.S. State Department has approved the possible sale of Patriot missile defense systems worth $3.9 billion to Romania, a Pentagon agency said in a statement on Tuesday.

The prime contractors would be Raytheon Co and Lockheed Martin Corp, the Defense Security Cooperation Agency said.

Bun, stiu ca va intrebati ce anume vrem de 4 miliarde de dolari, asa ca iata ce zice DSCA:

The Government of Romania has requested the possible sale of seven (7) Patriot Configuration-3+ Modernized Fire Units consisting of: seven (7) AN/MPQ-65 radar sets, seven (7) AN/MSQ-132 engagement control stations, thirteen (13) antenna mast groups, twenty-eight (28) M903 launching stations, fifty-six (56) Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T) missiles, one hundred and sixty-eight (168) Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE) missiles, and seven (7) Electrical Power Plants (EPP) III.

Also included with this request are communications equipment, tools and test equipment, support equipment, prime movers, generators, publications and technical documentation, training equipment, spare and repair parts, personnel training, TAFT team, U.S. Government and contractor technical, engineering, and logistics support services, Systems Integration and Checkout (SICO), field office support, and other related elements of logistics and program support. The total estimated program cost is $3.9 billion.

Bai, luam Patriot?

12 Comments »

 • Pawlyk said:

  Stiam ca e “pe vine” dar nu stiam cand. E greu de anticipat cu politrucii nostri.

 • Cezar said:

  Hai ca nu zici rau! 🙂

  PS Acum sa vina @JAP sa ne spuna el cum am ales noi ca p*** niste sisteme vechi si proaste, de le bat rusoaicele la cur de la ia dracu s.a.m.d.

  • LanceR said:

   Recunoaste si tu ca e funny jap si ca ar fi trist fara glumele lui 😀

   • Cezar said:

    Eu nu am zis ca nu e un trol simpatic, dar tot trol moscovit ramane. De multe ori intrece masura si o ia pe aratura rau de tot, devine tare enervant! 🙂

  • Pawlyk said:

   Imi surade ideea de PAC 2 si PAC 3 cu Hawk integrat, e o solutie logica si foarte buna pt noi.

 • LaCuscaPSD said:

  Fake news froom Liviuta Dragnea !!!

 • Raptor said:

  Deci nimic despre offset, integrare in industria locala a productiei totale sau partiale sau despre integrarea echipamentului cu HAWK.
  Apoi, pe astia nu-i doare gura sa ne spuna ceea ce stiam deja ca s-a tot vorbit despre achizitia acestui sitem la noi de atata vreme si ca ai nostri sunt cu PDFurile la zi.
  Partea hazlie la noi vine cand trebuie sa alocam banii, bani care nu este pe motiv de asistati social, panselutze, cresteri salariale nesustenabile, promisiuni electorale, guvern nou, buget nerealist de achizitii, buget nerealist la aparare pe motiv ca banii se duc in salarii nu in dotari, modernizari, etc.
  Deci si prin urmare, chiar si daca am parafa un contract de achizitie, pana nu vin lovelele contractul nu face mai mult decat un PDF, poate asta va fi noua strategie, cine stie, inlocuim PDFurile cu contracte de achizitie pe care nu le onoram pe motiv de lovele, deci tot in acelasi impas ramanem, dar… trecem intr-o faza superioara care da mai bine la ochii prostilor si la cei ai aliatilor ca uite ne punem pe treaba, dar e de fapt aceiasi telenovela ieftina jucata cu alti actori si cu text moderat mai bine.

 • Tokarev_TT said:

  Aţi omis salarii barosane şi pensii cumplit de nesimţite pentru nişte unii care s-au băşit 30 de ani în birouri şi habar nu au care este capătul cartuşului.Sunt mii de astfel de nesimţiţi care sug bani de la buget şi habar nu au cum se foloseşte o armă de foc.

 • Jap said:

  Normal ar fi fost si pe la noi cum este si pe la altii ca stirea zilei din aviatie ca tailandezii au semnat pentru 8 KAI T-50. “Patriot”… . Care Patriot mincavas? Pina acum noi ne-am facut ca ne interesam, iar gringo a luat-o de buna si ne-a dat factura. De unde lovele pentru Patriot? Pe Dragnea l-ati intrebat? Daca miine ne tragem Patriot adio: TAB- uri, tancuri, a doua escadrila de f-16 din cimitirul vesel, AH-1 cobra, H-215, cisterne zburatoare, IAR-TD, corvete si submarine. Mi-as dori din tot sufletul sa ne tragem Patriot ca sa moara turcii de ciuda. PS.Sa nu devina si asta o telenovela ca modernizarea corvetelor,ca ne facem de cacao.

  • Cezar said:

   Tu ai impresia ca tot ce ai spus tu mai sus se cumpara in 2 ani de zile? Despre tancuri au spus clar ca or sa vorbeasca dupa 2025 si nu mai mult de 276 de bucati. AGILIS-ul iese pe poarta peste minim 3 ani, aici vorbim de primul model, adica ala amfibiu, caci pentru restul dureaza si mai mult. AH dureaza 5 ani pana sa construiasca linia de asamblare in Romania si sa instruiasca personalul, asta spun americanii. Corvetele dureaza 7 ani sa le dea gata, iar modernizarea fregatelor cam 3 in total. Spune tu cum ti-a dat tie la calcul ca nu sunt bani suficienti in cei 2% din PIB, atata timp cat el este alocat in felul asta pe minim 10 ani si programele alea dureaza cel putin tot atat, daca nu chiar mai mult?

   • Pawlyk said:

    @Cezar Punct ochit, punct lovit. @Jap Hai ca daca te scremi un pic esti ok.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.