Romania, in topul sigurantei in aviatia civila

aeroport otopeniRomania se afla in topul tarilor din Europa si chiar din lume la capitolul sigurantei aviatiei civile.

Organizatia Aviatiei Civile Internationale (ICAO) a efectuat in anul 2009 un audit la nivelul Romaniei, in domeniul sigurantei aviatiei civile si a constatat un serie de neconformitati. Ulterior, in octombrie 2012, ICAO a organizat o misiune de validare, pentru a verifica daca s-au rezolvat neconformitatile constatate.

In acest context, pozitia dobandita dupa misiunea de validare a ICAO din anul 2012 a devenit publica si plaseaza Romania pe locul 4 in Europa si locul 10 in lume in privinta sigurantei aviatiei civile.

In Romania, Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) este organismul tehnic specializat sa execute investigatiile privind siguranta aviatiei civile.

“Vom depune in continuare toate eforturile de pastrare a nivelului atins si chiar de imbunatatire a acestuia, acolo unde este cazul. Totodata, dorim asigurarea unei instruiri consistente initiale, recurente si training on-the-job pentru tot personalul implicat privind supervizarea sigurantei aviatiei civile”, a declarat Nicolae STOICA, Director General al Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile.

Rezultatele Romaniei in ceea ce priveste siguranta aeronautica gestionata prin programul ICAO Universal Safety Oversight Audit Programme – Continuous Monitoring Approach (USOAP CMA), sunt postate pe website-ul ICAO.

Pentru a vizualiza raportul final, click aici.

Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile – CIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.