Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania negociaza pentru a doua escadrila de F-16

20 July 2015 4 Comments

Foto: RoAF

Foto: RoAF

Si n-o spun eu, o spune insusi ministrul Apararii, Mircea Dusa, prezent duminica la Ziua Portilor Deschise de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

Zic sa-i dam cuvantul inainte de alte comentarii.

“Am reuşit să achiziţionăm prima escadrilă de avioane multirol şi suntem în negocieri pentru achiziţia celei de-a doua escadrile”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, conform Digi24.

Bun, ce intelegem noi de-aici? Pai, intelegem destul de multe chestii.

In primul rand, decizia in privinta achizitiei celei de-a doua escadrile de F-16 a fost luata, nu? Iar prin decizie ma refer mai ales la disponibilizarea fondurilor.

In al doilea rand, intelegem ca cineva din Romania discuta cu altcineva din una sau mai multe tari despre cumpararea a 12 bucati de F-16.

Intrebarea care se pune in momentul de fata este de unde? Adica de unde luam avioanele si cat vor costa? Logica imi spune ca se va merge pe reteta consacrata, F-uri europene second hand, revitalizate si modernizate cu asistenta americana.

Cum portughezii nu mai au nimic de vandut, MLU-uri ar mai fi de gasit prin Belgia, Olanda, Norvegia, insa n-am auzit de intentii clare de a vinde din partea respectivilor.

Experienta lusitana ne arata ca se poate si cu americanii, sa nu uitam ca portughezii n-au vandut noua 12 avioane si au primit gratis 3 bucati din SUA, asa ca asta mi se pare cea mai buna ipoteza in lipsa altor reactii oficiale.

4 Comments »

 • Jap said:

  Din teapa’n teapa.

 • megu said:

  Repet, de ce nu ne reparam cele 16 MIG 29 in Polonia ! Ca bulgarii ?

 • Jap said:

  Pt. că sînt reparate.

 • petru said:

  Repet comentatorulri de mai sus la intrebarea care a puso in legatura cu migurile 29 pentru ca nu se mai merita sa le repari ele au fost expuse timpului si uzurii indelungate , au fost vindute motoarele la polonezi plus din asta relatiile cu rusia nu sint roz asa ca e prea tirziu sa mai putem vorbi de aceste avioane

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.