Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania nu are bani de avioane multirol

27 November 2012 One Comment

Ei bine, da. Folosesc cam des aceasta introducere, insa evenimentele tind sa confirme previziunile din trecut, asa ca am o scuza. Stirea zilei vine de la Ministerul Apararii, de unde Corneliu Dobritoiu a recunoscut, probabil fara sa se gandeasca prea mult, ca Romania nu are bani de avioane multirol. Nici macar de d-alea la mana a treia!

Ministrul Apararii a fost prezent, luni, la o prelegere in Aula Academiei Romane. In aceeasi sala a fost si consilierul pe probleme de aparare al presedintelui Basescu, Iulian Fota. Din vorba in vorba, cei doi s-au luat la harta, mai ales ca suntem in plina campanie electorala si fiecare trebuie sa puncteze.

Cand se parea ca discutia decurge in normalitatea inventata de Gigi Becali si Mitica Dragomir cu ani in urma (daca va aduceti aminte de acel “el m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am jignit”), ministrul a scapat pasarica.

Vrand sa isi subordoneze adversarul politic, Dobritoiu a afirmat in fata ziaristilor ca, in cadrul CSAT, se iau numai decizii neinspirate. Asta n-ar fi nimic, dar a dat ca exemplu hotararea de achizitie a avioanelor multirol pentru care… nu sunt bani! Si de data asta a spus-o chiar ministrul Apararii.

“Si atunci cum promovezi o decizie, in absenta banilor? Pentru ce o promovezi?”, s-a intrebat Dobritoiu.

Bun, ca sa nu va pierd in text trebuie sa va spun ca este acelasi ministru care anunta ca pe un succes personal decizia CSAT referitoare la achizitia de avioane. Acelasi ministru care a facut turul televiziunilor o luna incheiata laudand vechiturile din Portugalia mai ceva ca pe unelele noi. Acelasi ministru care promitea F-35 cata frunza si cata iarba pentru Fortele Aeriene Romane.

Poate ca exagerez, insa lucrurile s-au cam intamplat astfel. Poate ca nu Dobritoiu e vinovat, insa el a aparut atat de mult in media anuntand demararea programului, vorbind despre costuri, despre beneficii, despre cum vor fi impartite avioanele si cum vor fi operate, despre tot si despre nimic.

Iar acum, la mijlocul campaniei electorale, spune ca nu-s bani? Serios?

Daca ati uitat, e vorba de cele 9 sau 12 F-16 la mana a treia ce ar urma sa fie cumparate din Portugalia pentru 670 de milioane de dolari. Sau de euro, ca se cam incurca valutele.

One Comment »

  • iceman said:

    hai frate punem mana de la mana si luam un avion , hai unu din asta chinezesc sau luam rachete AA de astea cred ca avem bani …vai de noi, ne plang de mila pana si albanezii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.