Romania nu are bani pentru F-16 in 2013

f-16 cocarde 2Romania nu are bani pentru avioanele F-16 in 2013, astfel ca achizitia aparatelor portugheze despre care am discutat atat de mult ramane in asteptare.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a anuntat ca programul de achizitie nu a fost inclus in bugetul pe acest an si asta dintr-un motiv foarte simplu, nu exista un act normativ in acest sens.

“In ce priveste avioanele F-16, ca orice alta prevedere bugetara, pentru a fi inclus in buget este nevoie de un act normativ. Deci, eu nu pot sa pun in buget ceva ce inca nu exista, adica un acord, sa spun ferm o lege privind validarea acordului respectiv de vanzare-cumparare de avioane. Cand acest act normativ va exista, consecintele sale bugetare vor fi evidentiate”, a spus Voinea.

Cu alte cuvinte, mai mult de declaratii de intentie nu s-a facut nimic la nivel inter-guvernamental.

Faptul ca programul de achizitie a avioanelor F-16 din Portugalia nu a fost inclus in proiectul de buget pe 2013 nu inseamna, practic, nimic. Daca tara noastra va ajunge la un acord cu lusitanii, suma necesara ar putea fi bugetata oricand. Problema este ca nu prea exista bani pentru avioane. Si nici vointa politica, daca vrem sa nu ne ascundem dupa deget.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Romania are bani de F-16 la mana a doua, dar nu are de unde sa le cumpere! Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of