Home » Aviatie militara, featured, headline

Romania nu are bani pentru F-16 in 2013

25 January 2013 One Comment

f-16 cocarde 2Romania nu are bani pentru avioanele F-16 in 2013, astfel ca achizitia aparatelor portugheze despre care am discutat atat de mult ramane in asteptare.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a anuntat ca programul de achizitie nu a fost inclus in bugetul pe acest an si asta dintr-un motiv foarte simplu, nu exista un act normativ in acest sens.

“In ce priveste avioanele F-16, ca orice alta prevedere bugetara, pentru a fi inclus in buget este nevoie de un act normativ. Deci, eu nu pot sa pun in buget ceva ce inca nu exista, adica un acord, sa spun ferm o lege privind validarea acordului respectiv de vanzare-cumparare de avioane. Cand acest act normativ va exista, consecintele sale bugetare vor fi evidentiate”, a spus Voinea.

Cu alte cuvinte, mai mult de declaratii de intentie nu s-a facut nimic la nivel inter-guvernamental.

Faptul ca programul de achizitie a avioanelor F-16 din Portugalia nu a fost inclus in proiectul de buget pe 2013 nu inseamna, practic, nimic. Daca tara noastra va ajunge la un acord cu lusitanii, suma necesara ar putea fi bugetata oricand. Problema este ca nu prea exista bani pentru avioane. Si nici vointa politica, daca vrem sa nu ne ascundem dupa deget.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.